Antena Meniu Search
x

Bomba in "Jaful Secolului": Toate cele sapte tablouri au fost arse!

Cei mai inculti hoti din Romania au furat sapte tablouri celebre dintr-un muzeu din Rotterdam si apoi le-au dat foc

Vezi și

Anchetatorii au mai gasit doar cenusa si cateva urme de vopsea de pe vremea pictorilor. Am crezut ca le-au ingropat. Am sperat ca doar le-au ascuns. Ne-am rugat sa le fi crutat. “A fost confirmata prin expertiza aceasta ipoteza a distrugerii tablourilor prin ardere”, a explicat Maria Vasii, avocata lui Eugen Darie.

Sapte tablouri estimate la peste 300 de milioane de euro. Sapte opere cu o valoare culturala inestimabila. Sapte capodopere arse ca niste vreascuri intr-o soba de teracota din Caracaliu. Pe hoti, isprava lor ii amuza.

Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu si Radu Dogaru. Ei sunt cei trei hoti care au aruncat Romania in rusine si arta mondiala in flacari. In doar doua minute, au furat dintr-un muzeu din Rotterdam sapte tablouri de mare valoare, printre care un Picasso, doua Monet, un Gauguin, un Matisse. Tupeul lor e direct proportional cu ignoranta. Nici macar nu si-au dat seama ce fura. L-au ales pe Matisse pentru ca i-a amuzat ca numele lui seamana cu Matizul de pe sosele.

N-au inteles nimic nici in al douasprezecelea ceas, cand aveau deja catusele la maini. In loc sa-si repare greseala, au vrut sa scape de probe. Mama unuia dintre ei ar fi aruncat in soba cele sapte tablouri. Ar fi fost tragi-comic daca ar fi fost doar o farsa. Adevarul e insa dureros. “Nu pot fi recuperate tablourile si ca atare ramane o pierdere insemnata”, a mai spus Maria Vasii. O pierdere cutremuratoare pentru orice iubitor de arta.

O singura tusa de-a lui Picasso valoreaza mii de euro. Un singur punct de-al lui Monet a hipnotizat milioane de oameni, iar din pensula lui Matisse a luat nastere intreaga arta moderna.

Probabil ca cei trei hoti marunti nu vor intelege niciodata cat de grava a fost lovitura lor. Anchetatorii le dau insa destul timp de gandire. Si ei, si mama lui Radu Dogaru sunt arestati si risca ani grei de inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bomba in "Jaful Secolului": Toate cele sapte tablouri au fost arse!