Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bombe pe roți trecute la inspecție

Una din şase maşini verificate de RAR poate provoca oricând un accident. Inspectorii au verificat aproape 70 de mii de maşini de la începutul anului, iar mai mult de jumătate ar fi trebuit să rămână în garaj

de Redactia Observator

la 13.11.2014 , 19:57

Una din şase maşini verificate de RAR poate provoca oricând un accident. Inspectorii au verificat aproape 70 de mii de maşini de la începutul anului, iar mai mult de jumătate ar fi trebuit să rămână în garaj

Nici nu-i de mirare că bombele pe roţi circulă în fiecare zi pe şosele. Multe dintre service-uri fac verfiicarea tehnică periodică doar teoretic.

Inspectorii Registrului Auto Român, împreună cu Poliţia Rutieră, desfăşoară zilnic controale în trafic. Pentru o stare tehnică bună nu numai pe talonul maşinii, ci şi pentru siguranţa participanţilor în trafic. Din 67 de mii de autoturisme verificate în primele 10 luni ale acestui an, mai mult de jumătate prezentau nereguli.

Vezi și

Iar controalele s-au lăsat cu sancţiuni aspre pentru şoferii care nu au stat bine, tehnic vorbind.

Neregulile cele mai multe au fost găsite la dispozitivele de iluminare si semnalizare, jocuri anormale ale direcţiei şi defecţiuni la sistemul de frânare.

În urma acțiunilor de control desfășurate în primele 10 luni în municipiul București, inspectorii RAR au descoperit 569 de vehicule care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Român.

Ca urmare a acelorași controale s-a constatat că 69 % dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme: 54% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere, 20% depăseau nivelul maxim admis de poluare, 4,45% au avut probleme legate de identificare, 4,63% au avut neconformităti din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice.

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul municipiului București, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliția Rutieră a reținut 1755 de certificate de înmatriculare, 49 de permise de conducere si au fost aplicate 2286 de amenzi. Mentionăm că sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităti tehnice sau legate de acte.

Parcul auto national are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Un număr de 18.000 de certificate înmatriculare au fost retrase, iar un număr de 800 de permise de conducere au fost reţinute în vederea supendării dreptului de circulaţie pe drumurile publice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Bombe pe roți trecute la inspecție