Antena Meniu Search
x

Bonul fiscal sau factura, boală grea pentru mulţi comercianţi

Banul muncit nu se prăpădeşte. E o vorbă veche, românească, în care negustorii de la noi cred şi astăzi cu tărie. Aşa se face că tot câştigul îl bagă în buzunar, iar statul sărăceşte pe zi ce trece.

Vezi și

 Bonul fiscal sau factura sunt boală grea pentru mulţi comercianţi, care mai nou, ne încalţă, la propriu, cu pantofi de contrabandă. Încălţăminte de aproape patru milioane de euro au confiscat şi inspectorii de la Direcţia Antifraudă, în urma unui control fulger în Capitală.

Iritată de întrebare, femeia răspunde tăios, chiar dacă aşa zisul client, în fapt, un reporter Observator sub acoperire, dă dovadă de o amabilitate ieşită din comun.

Are marfă pentru toate buzunarele şi jură că produsele ei sunt cele mai bune. Scoate uşor banii din buzunarele clienţilor şi se supără foc pe cei care îndrăznesc să ceară bon fiscal. Şi cât ai clipi femeia pare să nu mai aibă nimic de oferit.

Dar nu e singura care nu are şi nu oferă acte pentru marfa din raft. Inspectorii de la Direcţia Antifraudă nu i-au înţeles. Au verificat 15 depozite de lângă Capitală şi în toate au găsit încălţăminte de sezon de 3,6 milioane de euro, fără acte.

Statisticile arată că statul român pierde în fiecare zi aproape 50 de milioane de euro de pe urma evaziunii fiscale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bonul fiscal sau factura, boală grea pentru mulţi comercianţi