Antena Meniu Search
x

Peste 100 de oameni din Năsăud s-au trezit cu borduri de jumătate de metru în faţa caselor. Acţiunea face parte dintr-un program de aşa zisă modernizare

Peste 100 de oameni dintr-un cartier de la marginea oraşului Năsăud au asistat înmărmuriţi la aşa zisa modernizare a drumului, prin faţa caselor lor.

Vezi și

Peste 100 de oameni dintr-un cartier de la marginea oraşului Năsăud au asistat înmărmuriţi la aşa zisa modernizare a drumului, prin faţa caselor lor. O modernizare cu beton turnat peste hidranţi şi sistem de canalizare, dar şi cu bordură de aproape jumătate de metru la ieşirea din curţi. Totul însă se va rezolva, spune primarul.

Doar la o primă privire, oamenii au deja trei probleme. Astuparea hidranţilor, a canalizării şi o bordură imensă la ieşirea din gospodării. Cauza este una singură, spun ei. 

Sistemul de canalizare din satul în care s-a născut marele scriitor Liviu Rebreanu, acum devenit un cartier mărginaş al Năsăudului, s-a construit pe marginea drumului, în anii 60. Până în urmă cu aproximativ 10 ani, totul a decurs normal.

Mircea Romocea, primarul oraşului Nasaud:  "În 2008 sau 2009, când Consiliul Local a predat întreaga reţea de apă şi canal către AquaBis, nu figurează niciun soi de canal în cartierul Liviu Rebreanu. Cu siguranţă va fi prinsă pe noul masterplan şi această investiţie. În acest moment, nu există canalizare! Ca atare, va fi o nouă investiţie acolo pentru apă şi canal."

Rămâne însă problema pragului la intrarea în curţi, spun oamenii. 

"Ei vin şi ne fac trepte! Unde pot face trepte? Cum mai intru eu? Pe trepte intru eu cu maşina în curte? Ce să fac eu acum? Dacă sunt făcute casele cu 25 de ani în urmă, au venit ei acum că aşa e proiectul să ridice drumurile, să-şi bată joc de noi. Asta-i bătaie de joc!", se plânge o localnică. 

În acest caz, rezolvarea va fi tăierea betonului, spune edilul. Care ar putea fi făcută cândva... în perioada următoare...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 100 de oameni din Năsăud s-au trezit cu borduri de jumătate de metru în faţa caselor. Acţiunea face parte dintr-un program de aşa zisă modernizare