Antena Meniu Search
x

Brânză de burduf cu lapte de vacă

Păcăleală în burduf de oaie. Ca să câştige mai mulţi bani, comercianţii nu mai respectă reţeta tradiţională pentru brânza de burduf.

Vezi și

 Păcăleală în burduf de oaie. Ca să câştige mai mulţi bani, comercianţii nu mai respectă reţeta tradiţională pentru brânza de burduf şi pun tot felul de ingrediente pentru a-şi dubla cantitatea de marfă.

Cu alte cuvinte, laptele de oaie a fost înlocuit cu cel de vacă, deşi reţeta originală nu permite un astfel de schimb. Iar diferenţa o poate simţi doar un specialist.

Clienţii obişnuiţi recunosc că nu au cum să-şi dea seama dacă produsul pe care îl cumpără este unul tradiţional. Preţul unui kilogram de brânză de burduf ajunge la 32 de lei.

Pentru a ajunge brânza de burduf, caşul făcut din lapte de oaie trece printr-o serie de procese. Şi ţine mai mult de un an dacă este păstrată în cele mai bune condiţii. Ministerul Agriculturii caută soluţii pentru a nu mai fi înşelaţi cumpărătorii.

Reţetele stas pentru produsele tradiţionale vor fi afişate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Producătorii vor obţine, în baza acestor reţete, un atestat că reţeta a fost respectată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Brânză de burduf cu lapte de vacă