Brânzăria de la Sibiu, primul aprozar de stat cu produse româneşti, a rămas fără marfă
Brânzăria de la Sibiu, primul aprozar de stat cu produse sută la sută româneşti, inaugurat cu surle şi tobe de fostul ministru al agriculturii este goală. După aproape două luni de la deschidere, acolo mai există un singur producător care îşi mai vinde marfa.
Brânzăria de la Sibiu, primul aprozar de stat cu produse sută la sută româneşti, inaugurat cu surle şi tobe de fostul ministru al agriculturii este goală. După aproape două luni de la deschidere, acolo mai există un singur producător care îşi mai vinde marfa. Însă nici picior de client. Nici nu are ce să-i atragă, pentru că vitrina este goală. Sortimentele de brânză au dispărut, pentru că producătorii nu şi-au primit banii de la Cooperativa Unirea, cea care administrează magazinele.
în urmă cu nici două luni Brânzăria din Sibiu, la inauguare. Plină de producători şi oficiali ai Ministerului Agriculturii, în frunte cu Petre Daea.
Acum, în primul aprozar de stat din România bate vântul. Cele 30 de sortimente de brânză, de la la caşcaval cu chili, ceapă sau merişoare până la brânză de burduf şi telemea de capră sau bivoliţă au dispărut de pe rafturi. Doar un singur producător mai are marfa expusă.
Nici măcar clienţii nu se încumetă să mai treacă pragul magazinului când văd rafturile goale.
Teoretic produsele din acest aprozar au un adaos comercial de cel mult 20%.
Însă unele produse costă chiar mai mult ca în marile magazine. Producătorii de brânză care îşi vând marfa în pieţe spun că se aşteptau la acest rezultat.
Şi în Bucureşti, aceeaşi situaţie. Multe dintre rafturile aprozarului de stat sunt goale. Directorul cooperativei Unirea, în administrarea căruia se află magazinele dă asigurări că producătorii îşi vor primi banii.
Acesta susţine că buget există, dar este blocat după ce noul ministru al agriculturii a trimis Corpul de Control să verifice activitatea cooperativei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰