Antena Meniu Search
x

Video Bucureştenii, obligaţi să îşi plimbe câinii în parcuri doar cu lesă, ham ori botniţă. Propunerea Primăriei Capitalei

Proprietari de câini, atenţie! Dacă locuiţi în Capitală aţi putea fi obligaţi să vă scoateţi căţeii la plimbare doar în lesă sau în ham. Iar proprietarii de rase agresive vor fi sancţionaţi dacă ies cu animalul fără botniţă. Vorbim deocamdată doar despre o propunere a Primăriei Capitalei. Aceasta se află în dezbatere publică şi îi vizează pe cei care îşi lasă câinii liberi sub pretextul că... nu muşcă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.08.2023, 14:33

Vezi și

Proiectul pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei propune ca cei care au câini să îi poată plimba în domeniul public doar în lesă sau în ham. Cei care au câini agresivi trebuie să le pună pe lângă botniţă.

Este o măsură prin care proprietarii îşi pot plimba animalele de companie, inclusiv pe aleile din parcurile din Bucureşti, un lucru interzis pe care îl vedem astăzi pe care îl vedem în fiecare zi.

Câinii vor putea fi liberi doar în locurile special amenajate

De altfel va rămâne interdicţia să îşi plimbe căţeii pe spaţiile verzi din Bucureşti sau să îi lase liberi la locurile de joacă pentru copii la locurile special amenajate pentru sport sau în lacurile din parcuri.

De atlfel, vor fi liberi, fără ham, lesă sau borniţă, doar în locurile îngrădite şi special amenajate pentru animalele de companie. Bucureştenii spun însă că astfel de locuri special amenajate sunt mult prea puţine în capitală şi că lesa sau hamul nu se impun în toate condiţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Bucureştenii, obligaţi să îşi plimbe câinii în parcuri doar cu lesă, ham ori botniţă. Propunerea Primăriei Capitalei