Antena Meniu Search
x

Burse de performanță elevi 2018. Câți bani primesc pe lună cei mai merituoși elevi în anul școlar 2018-2019

Burse de performanță elevi 2018: elevii de nota 10 din învățământul preuniversitar de stat sunt recompensați, în fiecare lună, cu o bursă de performanță.

Burse de performanta elevi 2018
Burse de performanta elevi 2018 - Observator

Burse de performanță elevi 2018: elevii de nota 10 din învățământul preuniversitar de stat sunt recompensați, în fiecare lună, cu o bursă de performanță, banii fiind alocați de primării de la bugetul de stat.

În anul școlar 2018-2019, elevii din învățământul preuniversitar de stat beneficiază de mai multe categorii de burse școlare, după cum urmează:

- burse de performanță

- burse de merit

Pe acelaşi subiect

- burse de studiu

burse sociale sau burse de ajutor social

Burse de performanță elevi 2018

Bursele școlare 2018-2019 reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină.

Burse de performanță elevi 2018. Criterii de acordare a burselor de performanță

Bursele de performanță se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile:

a) au obținut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației

b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale

c) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural - artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației.

Bursele de performanță 2018-2019 se acordă pe perioada anului şcolar care urmează anului în care s-au obținut rezultatele luate în calcul pentru acordarea burselor școlare.

În perioada de acordare a bursei, elevii pot pierde bursa dacă nota la purtare într-un semestru este mai mică decât 10.

Burse de performanța elevi 2018

Burse de performanță elevi 2018. Acte necesare

Iată care sunt actele necesare pentru obținerea burselor de performanță pentru elevi în anul școlar 2018-2019:

- cerere tip

- copie certificat de naștere copil

- copie acte de identitate părinți/tutore legal

- copii ale diplomelor și originalele acestora (originalul se restituie)

Burse de performanță elevi 2018. Câți bani primesc elevii

Cuantumul unei burse școlare și numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a Consiliului local, respectiv a Consiliului județean /consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București.

Iată care este valoarea burselor de performanță pentru elevii din sectorul 2 al Bucureștiului, potrivit unui proiect de hotârâre a Consiliului Local:

- 1000 lei/lună pentru elevii care au obținut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor și concursurilor școlare și pentru cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate pentru competițiile internaționale;

- 500 lei/lună pentru elevii care au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural - artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației.

Sumele urmează să fie aprobate sau respinse în cadrul unei ședințe a Consiliului Local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Burse de performanță elevi 2018. Câți bani primesc pe lună cei mai merituoși elevi în anul școlar 2018-2019