Antena Meniu Search
x

Bustul exagerat al statuii Arethiei Tătărescu face vâlvă în presa străină

Bustul exagerat al statuii Arethiei Tătărescu, soţia fostului premier din perioada interbelică, face vâlvă nu doar la noi, ci şi în presa străină. Mai multe articoleau fost publicate de The Huffington Post şi The Independent

Vezi și

"Statuia a ieşit mult prea sexy", scriu jurnaliştii. Aceasta a fost dată jos de pe soclul din Târgu Jiu la decizia Ministerului Culturii. Ce-i drept, ziariştii străini nu fac alte comentarii, ci doar prezintă ştirea.

Şi Daily Mail scrie despre sculptura pentru care Consiliul Judeţean Gorj a plătit 5.000 de euro unui artist, căruia i s-a reproşat apoi că i-a făcut acesteia sânii prea mari.

Bustul soţiei fostului premier român a fost realizat de artistul Paul Popescu, care este acuzat că i-a sculptat nişte sâni prea generoşi acesteia. În replică, artistul se apăra şi susţine că Aretha Tătărescu era "o doamnă bine" şi nu vrea să refacă sculptură.

Gheorghe Tătărescu a fost prim-ministru al României în perioada 1934-1937 și în perioada 1939-1940. A deținut și alte portofolii ministeriale; a fost martor al acuzării în procesul lui Lucrețiu Pătrășcanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bustul exagerat al statuii Arethiei Tătărescu face vâlvă în presa străină