Antena Meniu Search
x

Iarna, urgență EXTREMĂ. În Buzău, Brăila şi Vrancea este stare de alertă, pe termen nedefinit

Armata a ieşit din nou în stradă. Sute de militari au misiunea de a aduce pâine şi apă miilor de sinistraţi din zonele lovite de furia întârziată a iernii.

Vezi și

Natura ne-a arătat armele, când a îngheţat trei judeţe, dintr-o lovitură. Când a îngropat case întregi, cu tot cu oameni, şi le-a transformat în igluu-uri.

SIMONA BOŢOG POPOVICI, REPORTER OBSERVATOR: Imaginaţi-vă că această casă era complet acoperită de zăpadă. Oamenii au fost obligaţi să îşi facă tunel pe aici pentru a ieşi din casă!

Acum codul roşu s-a transformat în stare de alertă. Banii vin din rezerva statului. Iar armata e cu noi.

Operaţiunea "alertă în deşertul alb" este coordonată, la nivel central. Iar efectele ar trebui să se vadă până în cel mai mic cătun. Ar trebui.

ARMINA DOBRICĂ, REPORTER OBSERVATOR: În satele izolate din Buzău, n-a mai venit nimeni de când a început viscolul. Noi am ajuns primii. Am stat în zăpadă până la genunchi dar n-am văzut nici picioare de autorităţi.

Bolnavii sunt prioritate zero şi niciun efort nu este prea mare pentru salvarea lor. Când pot escalada munţii de zăpadă, intervin salvările cu şenile.

În Brăila, o flotă întreagă de ambulanţe a rămas înţepenită pe şosea.

Dacă pământul îngheţat e de netrecut, salvarea vine din cer, cu elicopterele.

În alertă, militarii se transformă în distribuitori de apă şi pâine. De ei depind miile de sinistraţi. Oricât de frig e afară, foamea nu îngheaţă. Primele tiruri cu alimente au ajuns deja la oamenii disperaţi.

Cei care nu-şi pot abandona maşinile blocate pe şosea au parte de "room service".

Este tot ce pot face acum oamenii în uniformă. Trebuie să menţină ordinea publică, mai ales în stare de alertă.

Sunt obligaţi să oprească drumurile periculoase, chiar dacă asta înseamnă să calce pe nervii şoferilor.

Principalul nostru obiectiv este să evacuăm zăpada, şi nu populaţia, a spus vicepremierul României, Liviu Dragnea.

Zăpadă de evacuat ar fi. În unele zone, unde a bătut şi viscolul, stratul de omăt sare de doi metri. Astăzi a fost doar prima zi de alertă. Liniştea pare departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Iarna, urgență EXTREMĂ. În Buzău, Brăila şi Vrancea este stare de alertă, pe termen nedefinit