Antena Meniu Search
x

Câțiva marinari au leșinat în timpul reprezentațiilor de la Ziua Marinei

De ziua lor, marinarii români au pornit la război. De ochii turiştilor! Şi au reuşit să-i lase cu gura căscată. S-au tras focuri din cer, de pe mare şi de pe uscat, ca-ntr-o misiune adevărată.

Vezi și

 De ziua lor, marinarii români au pornit la război. De ochii turiştilor! Şi au reuşit să-i lase cu gura căscată. S-au tras focuri din cer, de pe mare şi de pe uscat, ca-ntr-o misiune adevărată.

S-au pregătit de război şi de spectacol. Dar inamicul numărul 1 a fost soarele! Unul după altul, militarii din garda de onoare cedează. Mai mult decât de muniţie de exerciţiu, au nevoie de apă. Apă rece. Pe faleză, nu e niciun colţ de umbră. Şi se resimt peste 40 de grade Celsius.

Unul dintre marinari îşi pătează uniforma de gală cu sânge. A căzut pur şi simplu din picioare. S-a lovit cu capul de asfalt. Nu e singurul. Un alt militar e doborât. Cade, dar îşi ţine încă strâns la piept arma. E ajutat apoi de camarazi şi de medici.

În mulţime, însă, se mai zăreşte un tânăr alb la faţă la fel ca uniforma. E scos pe braţe. Rezistă cu greu şi ministrul Apărării, dar şi echipele noastre. E o zi toridă, cu toată briza mării.

În total, şase militari au căzut topiţi de soare. Şi 11 turişti. Printre ei şi patru copii. Cei care au facut faţă soarelui, au trăit intens! Festivalul mării şi al marinarilor a fost spectaculos! Din cer se vedea cel mai bine! De la nivelul mării, puteai spune că eşti în război!

De pe puntea de comandă a fregatei Mărăşeşti, se coordona tot. Ne-am simţit ca-ntr-o misiune adevărată. Echipa Observator a stat tot timpul lângă militari. De când îşi lustruiau armele, până când au început acţiunea.

După ziua de ieri, au plecat acasă cu multe amintiri frumoase mii de spectatori. Mulţi l-au cunoscut chiar pe zeul apelor, Neptun, dar şi pe sirenele pe tocuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Câțiva marinari au leșinat în timpul reprezentațiilor de la Ziua Marinei