Antena Meniu Search
x

Calendar ortodox 15 august 2018. Adormirea Maicii Domnului

Calendar ortodox 15 august 2018. Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea creştinilor ortodocşi cunoscută în popor şi sub denumirea de Sfânta Maria Mare sau Uspenia.

Calendar ortodox 15 august 2018. Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea creştinilor ortodocşi cunoscută în popor şi sub denumirea de Sfânta Maria Mare sau Uspenia.

Sărbătoarea aminteşte de ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit şi reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox.

Potrivit crestinortodox.ro, despre Adormirea Maicii Domnului nu se face vorbire în Sfintele Evanghelii, ci doar în tradiţia Bisericii.

Conform tradiţiei, Maica Domnului a fost înştiinţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă.

Pe acelaşi subiect

Aceeaşi tradiţie spune că apostolii au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment. Apostolul Toma ar fi ajuns trei zile mai târziu şi a cerut să se deschidă mormântul Maicii Domnului pentru a-i săruta mâinile, însă l-a găsit gol.

Mormântul a fost identificat în Ierusalim, însă cu toate acestea încă există persoane care afirmă că ar fi murit la Efes, locul unde a petrecut mulţi ani după Înălţarea Domnului.

Calendar ortodox 6 august 2018. Schimbarea la Faţă, sărbătoare cu dezlegare la peşte

Adormirea Maici Domnului se sarbatoreste pe 15 august

Calendar ortodox 15 august 2018. Tradiţii şi superstiţii de Adormirea Maicii Domnului

Potrivit tradiţiei populare, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, fetelor le este interzis să îşi taie părul.

De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.

În mediul rural, nu se aprinde focul cu două zile înainte de Sfânta Maria. Se spune că oamenii care nu respectă aceste superstiţii se vor îmbolnăvi sau vor provoca incendii.

Tradiţia populară mai arată că această sărbătoare se ţine mai ales pentru sănătate, căsătorie, o naştere uşoar şi pentru vindecări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Calendar ortodox 15 august 2018. Adormirea Maicii Domnului