Nina Rus, fostă semifinalistă Chefi la cuţite, promovează cămara de iarnă, în varianta pescărească
În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de preparatul delicios şi îi face loc imediat în cămară.
În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de preparatul delicios şi îi face loc imediat în cămară. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de repede îi cucereşte chiar şi pe cei mai pretenţioşi. Cuceriţi au fost şi cei de la OSIM, care i-au declarat două produse- marcă înregistrată.
Treaba începe la afumătoarea din curte, unde şef este nea Costică. El are grijă ca păstrăvul, ingredientul-vedetă din zacusca de iarnă, să fie pregătit ca la carte. Savoarea deosebită a peştelui vine de la conurile de brad.
Este momentul ca gospodina să intre în acţiune. Roşiile, ceapa, ardeiul gras şi ciupercile se toacă mărunt.
În ceaun, proporţiile sunt respectate: jumătate - carne de păstrăv afumat, jumătate legume. Când e gata, zacusca se pune în borcane, apoi ia drumul clienţilor. Şi, pentru că în casa Ninei nimic nu se aruncă, femeia pregăteşte şi o salată din icrele rămase.
Dar a meritat. Acum, şi salata de icre, şi delicioasa zacuscă au fost declarate marcă înregistrată de cei de la OSIM.
Însă Nina nu se opreşte aici: vrea să obţină exclusivitate şi pentru alte patru reţete.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰