Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Camelia Rusu a facut operatia pentru transplantul de maduva

A fost ziua cea mare pentru Camelia Rusu. Diagnosticata cu leucemie acuta, tanara a intrat, astazi, in sala de operatii unde medicii italieni i-au facut transplantul de maduva.

Vezi și

Cu teama, dar si cu speranta, Camelia si prietenii sai asteapta sa vada daca organismul ii va accepta maduva pe care a primit-o de la tatal ei.

Singura, pe un pat de spital din Italia, Camelia Rusu isi intorcea singura gandurile pe dos. Sigur, era increzatoare inainte de operatie. Stia ca e singura ei sansa la viata.

Dar in orice interventie exista riscuri, la care se gandea, cumva, in subconstientul ei. Cateva saloane mai incolo, medici incepusera pregatirea pentru transplantul de maduva. Dupa cinci zile de chimioterapie agresiva care sa-i distruga vechile celulele canceroase, operatia putea incepe.

“Mi-e un pic frica pentru ca stiu ca exista sansa unei mortalitati, adica a unei nereusite”, a spus Camelia, inainte de operatie.

Cu gandul la Dumnezeu si la cei dragi, Camelia a intrat in sala de operatii. Interventia a durat peste 10 ore. Suna banal, dar transplantul de maduva, este de fapt: “Doar o punguta de sange. Ea, in sine, n-ar fi grea, urmarile sunt pentru ca exista posibilitatea ca corpul meu sa nu o accepte sau maduva sa nu accepte corpul”, explica tanara.

Tatal ei a fost singurul donator care a fost gasit intr-un timp asa de scurt. Iar compatibilitatea dintre ei nu e de suta la suta, ci doar de 50. Dar, oricum, jumatate e mai mult decat nimic.

“O sa ma anestezieze general, o sa imi scoata din maduva mea o mie de mililitri pe care ii vor transfera la Camelia, practic, printr-o perfuzie. Depinde foarte mult de organismul ei si depinde foarte mult de Dumnezeu.”, a declarat Vasile Rusu.

Prietenii au sprijinit-o inca de la inceputul calvarului si s-au rugat pentru ea in fiecare clipa. Sunt cei care si-au dat mana in incercarea de a strange bani pentru operatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Camelia Rusu a facut operatia pentru transplantul de maduva