Antena Meniu Search
x

Campania împotriva vaccinării capătă noi forme. Autorităţile reacţionează: "E o metodă diabolică!"

Campania împotriva vaccinării obligatorii a căpătat o nouă formă. Cea a promovării stradale.

Vezi și

Campania împotriva vaccinării obligatorii a căpătat o nouă formă. Cea a promovării stradale. Panouri cu afişe ce conţin mesajele antivaccinare au apărut în Braşov, Cluj- Napoca şi Iaşi. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a văzut un astfel de panou în Braşov şi a alertat imediat autorităţile locale. Spune că este o metodă diabolică de a promova un demers şi o formă înşelătoare de informare a populaţiei. 

"Astfel de mesaj este extrem de periculos, mai ales că nu arată nici cine-l pune, nici cine-l emite, nu are mai multe detalii şi începe clar cu: vaccinurile nu sunt sigure. Nimeni nu s-a aşteptat la această metodă diabolică de a face aşa ceva, dar totuşi trebuie reacţionat şi găsită o soluţie.", spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Primăriile, Poliţia, Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică ar trebui să reacţioneze, spune Arafat. Lângă mesaje, pe panourile respective apar deasemenea un link al unei campanii dar şi contul de Facebook al unei comunităţi online la care au aderat 12.000 de părinţi care se opun vaccinării. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov: "Panoul nu este al Primăriei Braşov, nu este amplasat pe domeniul public sau privat al municipiului Braşov, este un panou amplasat pe un domeniul privat aparţinând unei entităţi private. Colegii de la Poliţia Locală vor verifica dacă acel panou are autorizaţie de construire şi în ce condiţii este el amplasat pe domeniul privat." 

Alt panou, dar cu un mesaj asemănător am găsit şi în Cluj- Napoca. Oamenii sunt îndemnaţi să nu lase statul să decidă pentru corpul lor. Dacă până acum, mesajele împotriva legii vaciinarii obligatorii au fost transmise în mediul online şi la câteva mitinguri, iată că acum sunt scrise cu litere mari pe panouri publicitare.

Mesajele vin într-o perioadă în care autorităţile încearcă să adopte legea vaccinării obligatorii. Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, dar a rămas în dezbatere la Camera Deputaţilor. Numai în acest an, rujeola, o boală infecţioasă care a fost eradicată în multe ţări ale lumii, a făcut în România 36 de victime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Campania împotriva vaccinării capătă noi forme. Autorităţile reacţionează: "E o metodă diabolică!"