Antena Meniu Search
x

Cancer tratat cu promisiuni

Au promis că niciun copil nu va mai trece prin drama amputării, dar şi-au uitat repede cuvântul dat. La exact o jumătate de an de când a eliberat primele fonduri pentru protezele interne în cazul cancerului osos, Casa de Asigurări îi aduce din nou pe părinţi în pragul disperării.

Vezi și

 Dintr-o greşeală. Acum, a venit rândul lui Edi să aleagă: aşteaptă proteza cu riscul de a plăti cu viaţa şi se roagă pentru orice bănuţ, sau acceptă amputarea.

Doi ochi goi care te fixează. Dincolo de ei este Edi - o mână de om despre care cu greu ai putea spune că împlineşte 13 ani. Îl trădează doar înălţimea. Corpul lui firav se mişcă greu, într-o încercare disperată de a masca durerea. E aici pentru că şi el are cancer.

Din ianuarie, odată cu primul drum la medic, paşii lui calcă pe un drum bătătorit de atâţia copii înainte. Ar fi putut fi exemplul că un sistem atenţionat de neajusurile sale, se poate îndrepta. Nici pe departe.

În noiembrie anul trecut, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate promitea că niciun copil care are nevoie de o proteză internă nu va mai fi nevoit să facă rost de 13 mii de euro.

Sumă menţinută şi pentru 2014. Acum, la exact jumătate de an şi după schimbarea conducerii Casei, povestea se repetă. Şi nu pentru că nu ar fi fost bani. Pur şi simplu, odată cu alocarea fondurilor pentru ortopedie, casa a uitat să menţioneze destinaţia exactă a fondurilor. Până când banii vor ajunge acolo unde trebuie, Edi are nevoie de noi. Ajută-l să zâmbească!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cancer tratat cu promisiuni