Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Capcana din cardul de cumpărături

Reducerile făcute de comercianţi după Sărbători i-au scos pe mulţi români din casă şi i-au trimis direct la mall. Dar cum tentaţiile sunt multe iar banii puţini, clienţii se duc la bancă pentru un card de credit.

de Redactia Observator

la 10.02.2014 , 13:46

Evident, bancherii îi primesc cu braţele deschise, mai ales că cei care pierd şirul cumpărăturilor plătesc dublu faţă de cei cu credite obişnuite.

Claudia are nevoie de un nou laptop dar salariul de 2.500 de lei nu îi permite să îl cumpere pe loc. Aşa că a cerut sfatul unui specialist pentru cea mai bună ofertă de card de credit.

Claudia va lua un card care îi oferă o perioadă de graţie de 56 de zile, cu care poate lua produse de 7.500 de lei. Aşa că va cumpăra laptopul pe credit şi îl va plăti din următoarele două salarii. Şi alţi tineri cumpără pe credit. Mai ales în perioada reducerilor.

Vezi și

Bancherii oferă acum, pe lângă perioada de graţie, şi bonusuri pentru cumpărături şi varianta plăţii în rate fără dobândă.

Dar cardurile de credit ascund capacane pentru cei care nu ţin socoteala cheltuielilor. Un pas greşit şi costurile explodează.

"La o mie de lei cheltuiţi cu cardul de credit şi nereturnaţi în perioada de graţie, astfel încât dobânda să fie 0, vom plăti suplimentar 300 de lei ca dobândă", explică Doru Iliescu, managerul unei firme de consultanţă fiscală.

Dobânda de 30% este de două ori mai mare decât dobânda obişnuită pentru creditele de consum de 15% sau chiar mai puţin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Capcana din cardul de cumpărături