Antena Meniu Search
x

Capitala isi sterilizeaza din nou cainii maidanezi

Cainii maidanezi intra iar in vizorul autoritatilor! Dupa ce ani la rand s-au inmultit fara ca nimeni sa se gandeasca la o solutie, cei peste 50.000 de caini si pisici din Capitala vor fi sterilizati gratuit.

Vezi și

Programul incepe in mai putin de o luna, iar bucurestenii isi pot duce singuri patrupedele in cele doua cabinete special deschise pentru campania de sterilizare.

Bucurestiul s-a umplut iar de patrupezi fara stapan. Peste iarna au aparut zeci de pui. In cateva luni, ei se vor transforma in dusmani ai bucurestenilor.

Fara adaposturi si cu o populatie obisnuita sa isi hraneasca animalele de pe langa bloc, Capitala a ajuns sa numere peste 40.000 de caini fara stapan. In ultimii patru ani, doar in sectorul doi au fost sterilizati constant, iar rezultatul se vede: puii apar din ce in ce mai rar.

Primaria Capitalei a decis sa mai faca o ultima incercare. Nu fara ajutor. Pune la dispozitie un spatiu pentru sterilizare, la adapostul Theodor Pallady. De restul se ocupa asociatia Vier Pfoten.

Anul trecut, 16.000 de bucuresteni au fost muscati de maidanezi, cu 5.000 mai mult decat in 2011. Oficial, pentru ca, in realitate, numarul victimelor este mult mai mare. Nu toti apeleaza la medici. Tratamentul in cazul muscaturilor de caine poate costa pana la 400 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Capitala isi sterilizeaza din nou cainii maidanezi