Antena Meniu Search
x

Carmen Dan, anunţ de ultimă oră despre salariile poliţiştilor şi ale personalului civil din Ministerul de Interne

În cadrul şedinţei de Guvern, ministrul de interne, Carmen Dan, a propus o creştere cu 10% a salariilor poliţiştilor şi cu 15% pentru angajaţii ministerului de interne.

În cadrul şedinţei de Guvern, ministrul de interne, Carmen Dan, a propus o creştere cu 10% a salariilor poliţiştilor şi cu 15% pentru angajaţii ministerului de interne.

Recent, patru poliţişti au intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva subfinanţării sistemului de ordine publică din România, dar şi împotriva suprasolicitării fizice şi psihice cauzate de... deficitul de personal.

Anterior, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, ameninţă cu declanşarea protestelor în cazul în care poliţiştii nu vor primi mai multe fonduri.

El a reclamat salariile mici ale poliţiştilor şi le-a comparat cu cele ale poliţiştilor locali care aparţin de primării.

"Apoi, au Poliţie Locală. Unde în lumea asta sunt două poliţii, decât la noi? Le-au făcut 7.000 de lei salariul de încadrare, pe 1 iulie. 7.000 - studii superioare, 5.000 sau 4.000 - studii medii. În condiţiile în care salariul mediu în Ministerul pe care îl patronează Carmen Dan media salariului de bază e undeva la 1.800 - 2.000. Deci un tehnician criminalist cu 15 ani vechime, cu Academie de Poliţie, are un salariu de bază undeva la 2.000 - 2.200 de lei, iar un poliţist local - foarte bine că au - cu studii medii, care taie iarbă, udă flori are 4.000 salariul de încadrare. Vedeţi diferenţele?", le-a spus Coarnă jurnaliştilor, prezenţi la sediul MAI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Carmen Dan, anunţ de ultimă oră despre salariile poliţiştilor şi ale personalului civil din Ministerul de Interne