Antena Meniu Search
x

Carmen Dan l-a vizitat pe poliţistul din Suceava tăiat cu o sabie de un interlop. De ce nu purta Ciprian casca de protecție

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a vizitat pe Ciprian, poliţistul din Suceava tăiat cu o sabie de un interlop.

Ciprian, polițistul tăiat cu sabia în Suceava

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a vizitat pe Ciprian, poliţistul din Suceava tăiat cu o sabie de un interlop, ea dezmințind informațiile potrivit cărora polițiștii de la forțele speciale nu ar beneficia de echipamente.

”Am fost şi l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică dar stabilizat. Vreau să ştiţi că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observaţie. Aşteptăm să vedem evoluţia lui în funcţie de celelalte complicaţii. Ne dorim să nu fie”, a spus Carmen Dan.

Referitor la informațiile potrivit cărora polițiștii de la forțele speciale nu ar beneficia de echipamente, ministrul de Interne a menționat: ”S-a spus că nu sunt echipamente. Vreau să ştiţi că această echipă de structură de elită a Ministerului, Structura de Intervenţii şi Acţiuni Speciale beneficiază de echipament de intervenţie de ultimă generaţie. Este o licitaţie începută în anul 2015, care s-a concretizat prin punerea la dispoziţia acestei structuri atât în anul 2016 cât şi în anul 2017. Anul acesta a ajuns ultimul lot de de echipament balistic şi de protecţie pentru această structură care este una dintre cele mai specializate trupe de intervenţie a ministerului. Aşa cum ştiţi, luptătorii de la trupele speciale sunt cei care instruiesc şi pe poliţiştii din zona ordinii publice. În ce context a fost posibil să fie prezent într-o misiune, să nu aibă casca, fie la el asta rămâne să aflăm în cursul verificărilor care au fost deja demarate şi îmi doresc să fie finalizate cât mai repede”.

Întrebată cum ar fi fost ajutat dacă avea casca pe cap, Carmen Dan a răspuns: ”De aici înainte, aici nu discutăm neapărat despre faptul că a participat la o misiune, vedeţi şi dumneavoastră datele sunt complet diferite faţă de situaţia lui Sorin Vezeteu. Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave ca cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce priveşte organizarea misiunii, aici trebuie să identificăm ... şi mai spun încă o dată, sunt cel mai mare susţinător şi apărător al angajaţilor ministerului care îşi fac datoria şi care îşi  înţeleg misiunea şi sunt foarte mulţi în acest minister, dar şi cea mai serioasă persoană care solicită sancţionarea celor care încalcă legea sau care fac un abuz. Cred că mai degrabă o eroare umană, însă nu m-aş pronunţa până nu se finalizează verificarea şi să ştiţi că avem tot interesul să o verificăm, să o finalizăm cât se poate de repede”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Carmen Dan l-a vizitat pe poliţistul din Suceava tăiat cu o sabie de un interlop. De ce nu purta Ciprian casca de protecție