Antena Meniu Search
x

Carmen Dan, despre salariile polițiștilor: Trebuie să înțeleagă că sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a comentat, joi, informațiile potrivit cărora polițiștii vor organiza proteste, fiind nemulțumiți de salarii.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a comentat, joi, informațiile potrivit cărora polițiștii vor organiza proteste, fiind nemulțumiți de salarii.

Carmen Dan a precizat că s-au făcut multe lucruri bune pentru politişti, amintind de majorările salariale și de faptul că poliţiştii sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare, lucru care nu s-a mai întâmplat de 9 ani în Ministerul de Interne.

Protest al politistilor in fata Ministerului de Interne din Bucuresti

"Sunt foarte cunoscute solicitările poliţiştilor sau ale liderilor de sindicate care îi reprezintă.

Pe acelaşi subiect

În acelaşi timp, cred că trebuie să fim conştienţi că nu toţi bugetarii din România se pot încadra în grilă şi că avem această lege a salarizării care funcţionează şi care a adus foarte multe lucruri bune.

Pe de altă parte, îmi doresc tare mult să fim de acord cu toţii că în anul care a trecut şi în primul an de guvernare s-au făcut multe lucruri bune şi pentru poliţişti. Vorbim de o majorare de 10 la sută în toamnă, de încă o creştere salarială de 4-5 procente din ianuarie şi de alte sporuri pentru 28.000 de poliţişti.

Menţionez că, în aceste condiţii, poliţiştii sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare, singurii din sistemul public. Şi acest lucru înseamnă un efort însemnat pentru buget.

Plata orelor suplimentare în MAI nu s-a efectuat de 9 ani. Este o realizare”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a spus că îşi doreşte ca poliţiştii să înţeleagă faptul că există şi alte aspecte care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, precum echipamentele, dotările sau reabilitare sediilor.

"Îmi doresc tare mult ca poliţiştii şi reprezentanţii lor la nivel de sindicat să conştientizeze că este important să existe un echilibru şi că noi suntem preocupaţi şi de celelalte aspecte care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă: dotare, echipamente, reabilitare sedii. Trebuie să ne îngrijim şi ca aceste lucruri să se întâmple”, a spus Carmen Dan.

Sindicatele din poliţie au pichetat joi, timp de două ore, Ministerul Afacerilor Interne.

Protest al politistilor in fata Ministerului de Interne

"Motivele care ne-au determinat să declanşăm conflictul de muncă şi să ieşim în stradă, în această lună - când sărbătorim Ziua Poliţiei Române, pe 25 martie -, pentru a ne revendica drepturile, prin toate formele legale de protest, sunt generate de eşecul dialogului social şi de indiferenţa factorilor decidenţi faţă de problemele grave care afectează, deopotrivă, interesele poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, sistemul de ordine publică, în ansamblu, dar şi climatul de siguranţă civică”, au transmis liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNNPC).

Sindicaliştii se plâng de discriminarea poliţiştilor privind salarizarea, subfinaţarea pesonalului din MAI şi logistica deficitară, tergiversarea modernizării statutului poliţistului; deficitul de personal şi modificările aduse Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Astfel, sindicaliştii au anunţat că vor picheta MAI în zilele de 22 şi 23 martie, precum şi în perioada 26-30 martie, de la 10.00 la 13.00.

De asemenea, SNPPC a anunţat că în 24 martie, între orele 9.00 şi 12.00, va fi organizat un miting în Piaţa Revoluţiei, iar de la 12.00 se va pleca în marş spre Piaţa Victoriei, unde vor protesta până la ora 16.00.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Carmen Dan, despre salariile polițiștilor: Trebuie să înțeleagă că sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare