Antena Meniu Search
x

Carnea de curcan, tot mai cerută

Românii sunt în încurcătură şi anul acesta, cu socotelile pentru masa de Paşte. Nu ştiu ce să aleagă între miel şi curcan. Crescătorii au anunţat deja că mielul se va vinde cu 25 de lei kilogramul, doar că mulţi dintre ei ar putea rămâne cu marfa în galantare

Vezi și

 Mielul bogat în colesterol este tot mai înlocuit, se pare, cu carnea de curcan. Mai sănătoasă şi mai ieftină. Cel puţin, asta arată până acum vânzarile producătorilor de carne de curcan, mai mari cu până la 50%.

Unii spun miel. Alţii, curcan. Masa de Paşte e presărată şi anul acesta, cu o lună înainte, cu multe dubii. În cântarul sănătăţii, balanţa se înclină în favoarea cărnii de curcan pentru că reduce colesterolul. Iar românii o preferă. O spun cifrele.

Iată încă un motiv să înclinaţi spre carnea de curcan. În timp ce un kilogram de carne de miel va costa între 24 şi 26 de lei, curcanul se va vinde cu 10 lei mai puţin.

Oricum, reprezentanţii fermei din Codlea, care vor avea o producţie de opt tone de carne de curcan, sunt liniştiţi. Estimează că vânzările lor vor creşte cu aproape 50% în următoarele patru săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Carnea de curcan, tot mai cerută