Antena Meniu Search
x

Carnea de miel scumpeşte coşul de Paşte

Ciobanii au anunţat deja că vând mielul mai scump în acest an. Motivele: cheltuieli mai mari cu energia şi combustibilul, dar şi subvenţii mai mici. Ouăle şi vinul, în schimb, rămân la preţul de anul trecut.

Vezi și

 La stâna din Săcele, judeţul Braşov, ciobanul Munteanu se pregăteşte pentru afacerea anului: Paştele. Are aproape 300 de miei. Îi vinde cui bate la poartă, dar şi peste graniţă.

Preferă clienţii străini. Arabii cumpără cantităţi mari şi îi iau pe toţi odată. Cheltuilile mai mari şi subvenţiile mai mici îl fac să crească preţul pe piaţa internă. Prin urmare, anul acesta, kilogramul de carne de miel ar putea costa până la 29 de lei.

La un calcul simplu, masa de Paşte pentru o familie cu patru pesoane ar putea costa cel puţin 500 de lei. Multe bunătăţi îşi menţin preţul de anul trecut. Un cofraj cu 10 ouă costă de la 7 lei până la 13 lei, cele ecologice. Iar vopseaua variază între 1 şi 4 lei pliculeţul. Totuşi, multe gospodine preferă să cumpere ouăle gata colorate.

Cozonacul se vinde cu 40 de lei kilogramul. Nici verdeţurile pentru drob şi legumele nu au preţ mai mare, faţă de anul trecut.

Şi cum de pe masa de Paşte nu poate să lipsească vinul, în crame deja s-au destupat butoaiele, iar sticlele sunt pregătite pentru vânzare. Litrul de vin costă de la 5 lei până câteva zeci de mii lei litrul.

Atenţie, însă, de unde alegeţi să vă faceţi cumpărăturile, avertizează specialiştii! Cumpăraţi din locuri acreditate sanitar-veterinar şi evitaţi vânzătorii ambulanţi de la colţul străzii. Mai mult, verificaţi cu atenţie eticheta înainte de a pune produsul în coş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Carnea de miel scumpeşte coşul de Paşte