Antena Meniu Search
x

Carnea de strut, la mare cautare

V-ati gandit vreodata ca in loc de carne de miel, de Paste ati putea manca altceva? Ar trebui s-o faceti pentru ca din spate vine cu avant un adversar puternic. Strutul.

Vezi și

In magazine, carnea de strut se vinde cu 20 de euro un singur kilogram dar, direct la ferma, pretul este considerabil mai mic. “Pentru abatorizare pretul la animal viu variaza intre 2,8, si 3,5 euro pe kilogram. Este o delicatesa, este o carne foarte placuta la gust si bineinteles foarte sanatoasa”, spun specialistii.

Dar carnea nu este singura care le aduce profit proprietarilor fermelor de struti. Ouale sunt si ele la mare cautare. Si pentru incondeiat dar si pentru consum.

Ouale incondeiate sunt cele care necesita cea mai mare atentie. Munca pentru un singur ou poate sa dureze pana la doua saptamani.

Dintr-o productie de 700- 800 de oua pe an, cam 300 sunt comercializate pentru a fi incondeiate. Iar in ceea ce priveste pretul, nu este deloc negociabil. Iar motivul este cat se poate de simplu: producatorii nu fac fata cererii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Carnea de strut, la mare cautare