Antena Meniu Search
x

Cartier întreg de case din Galaţi, inundat după o ploaie torenţială

O ploaie torenţială a transformat un cartier întreg din Galaţi într-un lac. Sute de localncii au plecat la serviciu cu pantofii în mână.

Vezi și

 O ploaie torenţială a transformat un cartier întreg din Galaţi într-un lac. Sute de localncii au plecat la serviciu cu pantofii în mână.

Canalizarea nu a făcut faţă, iar din cauza nivelui crescut al Dunării, autorităţile nu au permis deversarea apelor în fluviu. Nu a plouat mai mult de o oră, ce-i drept, torenţial, dar canalizările au refulat. Un cartier întreg de case din Galaţi a fost inundat.

Disperaţi, oamenii şi-au strâns lucrurile cum au putut, să nu ajungă apa la ele. Alţii s-au refugiat la vecinii care stau la etaj. Pe unele străzi apa măsura jumătate de metru.

În timp ce unii localnici îi acuzau pe oficiali că nu şi-au făcut treaba, alţii au făcut haz de necaz. Singura consolare a localnicilor este că Dunărea nu s-a revărsat. Şi speră să n-o facă, dar hidrologii sunt îngrijoraţi.

Au emis un cod portocaliu de inundaţii pentru şapte judeţe din sudul ţării. În Teleorman şi Călăraşi avertizarea va expira mâine dimineaţă. În celelalte cinci judeţe abia joia viitoare.

Dunărea nu e singurul curs de apă care poate provoca inundaţii. E cod portocaliu pe prut, siret şi pe râuri mai mici din 15 judeţe. Iar meteorologii au veşti proaste. Ploile nu se opresc deocamdată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cartier întreg de case din Galaţi, inundat după o ploaie torenţială