Cartofii și puiul, mâncarea săracului
Românii care intră în restaurant nu mai au nevoie de meniu. Ştiu exact ce vor. Piept de pui şi o porţie de cartofi prăjiţi. Bucătarilor nu le cade prea bine. În anii trecuţi, fierbeau de nerăbdare să prepare o friptură de vânat
Românii care intră în restaurant nu mai au nevoie de meniu. Ştiu exact ce vor. Piept de pui şi o porţie de cartofi prăjiţi. Bucătarilor nu le cade prea bine. În anii trecuţi, fierbeau de nerăbdare să prepare o friptură de vânat
Unii serveau carne de crocodil, cangur sau antilopă. Dar clienţii de astăzi preferă să mănânce ca la fast food. Pentru că au tot mai puţini bani şi e mai ieftin.
Era o vreme în care românii gustau din orice încăpea pe o farfurie. Preţurile erau piperate, dar gusturile nu se discutau.
Cei care intră în restaurant nu mai vor vită, vânat şi ocolesc şi peştele. Comandă direct, ca la fast food. Pui şi cartofi prăjiţi. Opţiuni mai sunt, dar nu mai sunt bani.
Bucătarii marilor restaurante ştiu că stelele Michelin nu se câştigă cu o reţetă banală. Mai exersează, pentru câte un client mai pretenţios, fie un muşchiuleţ de vită cu legume.
Potrivit studiului, cele mai lovite restaurante sunt cele din staţiunile montane. Dar puiul e vedetă şi în supermarketuri. Zboară mai repede din frigidere, decât costiţa de mânzat, care se vinde cu 75 de lei kilogramul. E doar puţin mai scumpă decât pastamă de mistreţ.
Proprietarii de restaurante speră că vor reuşi să se întoarcă la meniurile dinaintea crizei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰