Antena Meniu Search
x

Casa Academiei din Bucureşti, decor perfect pentru Cartea Junglei

Orice regizor care vrea să aducă în scenă Cartea Junglei, ar trebui să facă un drum pe la Casa Academiei din Bucureşti. Nu pentru un scenariu corect, ci pentru un decor perfect.

Vezi și

Orice regizor care vrea să aducă în scenă Cartea Junglei, ar trebui să facă un drum pe la Casa Academiei din Bucureşti. Nu pentru un scenariu corect, ci pentru un decor perfect.

În centrul Capitalei, Mogli, Balu şi Baghera şi-ar putea găsi un loc. Curtea nu a fost curăţată dinainte de 1989, iar bălăriile sunt aproape cât clădirea. Şi nu e singuru loc din Bucureşti astupat de bălării. Sunt multe instituţii publice unde nici intrarea nu se vede. Amenzile sunt mici, aşa că soluţii nu există.

Casa Armatei. Peste drum de Palatul Parlamentului, în centrul politic al Capitalei. O poţi observa doar o cauţi cu privirea şi dacă ştii că este acolo. Nu, nu pentru că ar fi prea mică. Imobilul de peste 26 de mii de metri pătraţi stă ascuns în spatele unei oaze de verdeaţă.

Mizeria, mirosul insuportabil şi câinii maidanezi şi-au făcut adăpost între tufişurile Academiei. Aşa că plimbările la ceas de seară trebuie evitate.

Academia Română nu a vrut să comenteze în sarcina cui e grădina, nici de ce nu s-a făcut până acum curăţenie, proprietarii de terenuri private ştiu sigur pe cine aşteaptă: primăria. Oricare ar fi ea.

Legea rezolvă dilema. Tot ce avem în curte şi în imediata apropiere ne aparţine. Cu drepturi şi obligaţii. Restul, rămâne în seama primăriei.

În caz contrar, poliţia locală trece la identificarea proprietarului şi la amendarea lui. Teoretic. Practic, procedura este atât de complicată, încât numărul amenzilor plătite rămâne de ordinul zecilor. Oricum şi valoarea amenzii este modică. Aşa că Dumnezeu cu mila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Casa Academiei din Bucureşti, decor perfect pentru Cartea Junglei