Antena Meniu Search
x

Caşcavalul light e noua păcăleală de la rafturi

Caşcavalul românesc a rămas fără grăsime. E la modă să mâncăm light, aşa că şi produsul a fost degresat serios de producători. Cel puţin, pe etichetă. Problema e, spun specialiştii, că noul tip de brânză, mai uşor, n-are nicio legătură cu reţeta originală. Caşcavalul care are sub 42 la sută grăsime nu mai e caşcaval.

Vezi și

Caşcavalul românesc a rămas fără grăsime. E la modă să mâncăm light, aşa că şi produsul a fost degresat serios de producători. Cel puţin, pe etichetă. Problema e, spun specialiştii, că noul tip de brânză, mai uşor, n-are nicio legătură cu reţeta originală. Caşcavalul care are sub 42 la sută grăsime nu mai e caşcaval.

Vinde însă bine şi e mai scump decât produsul original. Pe ce dăm banii aflaţi dintr-un reportaj filmat cu o cameră ascunsă de reporterii Observator.

Caşcaval slab, cu mai puţină grăsime. Este găselniţa producătorilor, care ştiu că oamenii sunt sensibili când vine vorba de produse cu un conţinut cât mai redus de grăsimi. Doar că, reţeta noastră tradiţională spune clar - caşcavalul trebuie să aibă minimum 42% grăsime.

Producătorii jonglează cu procentul de grăsimi, iar intermediarii cu preţurile. Caşcavalul slab se vinde bine, iar diferenţa de preţ faţă de cel clasic ajunge şi la 1,5 lei.

Producătorii care vor să respecte ingredientele tradiţionale se pot înscrie, din martie, în registrul reţetelor consacrate româneşti.

Reporterii Observator au mai demonstrat şi în trecut cum îi păcălesc comercianţii pe consumatori. Şi în cazul brânzei de burduf, mulţi nu mai respectă reţeta tradiţională. Înlocuiesc laptele de oaie cu cel de vacă, deşi reţeta originală nu permite un astfel de schimb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Caşcavalul light e noua păcăleală de la rafturi