Antena Meniu Search
x

Casiera unui liceu din Târgovişte este cercetată pentru furt

Casiera unui liceu din Târgovişte este acuzată că ar fi furat peste 160.000 de lei din banii şcolii. Potrivit anchetatorilor, casiera nu înregistra banii proveniţi din cazare, chirii şi taxe ci îi băga în buzunar.

Vezi și

Este vorba despre fondurile liceului din ultimii trei ani. Femeia este cercetată acum în libertate pentru delapidare şi fals intelectual.

Iniţial, femeia de 46 de ani era angajată a liceului Voievodul Mircea din Târgovişte ca femeie de serviciu. Din lipsă de personal, însă, conducerea i-a atribuit sarcini de casier.

Conform poliţiştilor, femeia ar fi furat aproape 164.000 de lei. Mai exact, casiera nu ar fi înregistrat sumele provenite din servicii de masă, cazare, chirii şi alte taxe , ci le „băga" direct în buzunarul ei.

Liceul Nr. 2 din Târgovişte dispune de un cămin pentru elevii navetişti, dar şi de un restaurant, unde se organizează periodic evenimente.

În aceste condiţii, şcoala a cerut un audit la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Iar controlul financiar contabil a descoperit frauda.

Inspectoratul a recalmat cazul la poliţie.

Şi contabilul şef liceului ar putea fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu pentru că nu a observat la timp sumele lipsă. Se pare însă că nu avea cum să facă acest lucru.

A avut un concediu medical prelungit din 10 iunie până în 10 decembrie 2013 

Procurorii o cercetează pe casieră în stare de libertate dar i-au interzis să părăsească localitatea de domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Casiera unui liceu din Târgovişte este cercetată pentru furt