Antena Meniu Search
x

Castelul Iulia Haşdeu, din reparații în reparații

Sătui să li se scurgă apa pe pereţi şi să distrugă istoria, angajaţii castelului Iulia Haşdeu din Câmpina au trecut la măsuri extreme.

Vezi și

 Sătui să li se scurgă apa pe pereţi şi să distrugă istoria, angajaţii castelului Iulia Haşdeu din Câmpina au trecut la măsuri extreme. Au chemat o comisie de expertiză şi au inundat controlat terasele. Rezultatul e dramatic.

Au apărut infiltraţii noi, pe lângă cele vechi care au distrus deja mare parte din clădirea de patrimoniu. Acum, reprezentanţii muzeului stau cu recipiente pe jos şi cu mopul în mână ca să adune apa! Şi aşteaptă ca muncitorii să refacă, din nou, acoperişul.

Cândva, era un castel impunător cu o poveste senzaţională. Astăzi, la aproape 120 de ani de la ridicarea lui, povestea rămâne dar clădirea arată de parcă nu ar fi fost vreodată reparată.

Lucrările de restaurare ale muzeului ar fi fost făcute de mântuială. Dovadă stau infiltraţiile din tavan care distrug pereţii acoperiţi de picturi. Fiecare cu povestea ei.

Comisia de expertiză care s-a întrunit la Câmpina în weekend are o altă părere. Terasele castelului au fost inundate în mod controlat iar rezultatul a fost dramatic.

Banii pentru lucrările de izolaţie şi consolidare au fost obţinuţi cu greu, după mai bine de 10 ani! Acum, concluzia ar fi că banii publici au fost aruncaţi pe fereastră.

Castelul "Iulia Haşdeu" face parte din monumentele istorice de clasă A. Este unic în lume, fiind considerat un castel templu construit pentru spiritul şi la indicaţiile fiicei lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Castelul Iulia Haşdeu, din reparații în reparații