Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Castiga intr-o luna cat un medic in 11 ani! Topul salariilor "nesimtite" de la stat

Castiga intr-o luna cat un medic in 11 ani. Se intampla la comisiile care reglementeaza pietele financiare din Romania si unde salariile ajung la zeci de mii de euro in fiecare luna. De bani nu se pot plange nici directorii din companiile energetice de stat.

de Redactia Observator

la 23.04.2013 , 20:00

Aproape 43.000 de euro pe luna castiga presedintele comisiei care supravegheaza piata asigurarilor din Romania. Daniel George Tudor ocupa functia din toamna anului trecut si a spus inca de la preluarea mandatului ca nu-si va publica salariul in declaratia de avere pentru ca legislatia europeana nu ii permite.

De doua ori mai putin, dar suficient de mult, castiga si cea care face reglementarile pe piata de capital. Este vorba de Carmen Negoita, fosta sotie a lui Liviu Negoita.

14.000 de euro baga in buzunar si Marian Sarbu, fost ministru al Muncii si fost presedinte UNPR, pentru ca face regulile pe piata fondurilor de pensii private.

Vezi și

Cu alte cuvinte, odata cu infiintarea Autoritatii Financiare care va uni toate cele trei comisii, salariile vor scadea de la zeci de mii la cateva mii de euro pe luna. Cam cat castiga in prezent si directorii din companiile energetice nationale.

Topul il conduce directorul filialei Electrica Distributie Muntenia Nord care ia 4.000 de euro pe luna. Interesant este faptul ca, in cazul multor companii, directorii adjuncti ajung sa castige mai mult decat cei generali. La Romgaz, spre exemplu, directorul adjunct primeste cu aproape 1.000 de euro mai mult fata seful lui.

In comparatie cu ei, pensionarii primesc de 20 ori mai putin, iar bugetarii de rand castiga salarii de 10 ori mai mici. Veniturile lor ajung la cateva sute de euro in fiecare luna, iar de Paste, vor primi libere in loc de prime, iar unii dintre ei isi vor lua salariile mai devreme.

Nu la fel se va intampla si cu angajatii Complexului Energetic Oltenia care vor primi tichete cadou in valoare de 700 de lei, in timp ce salariatii Directiei Silvice Gorj vor primi suplimentar si peste pentru sarbatori.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Castiga intr-o luna cat un medic in 11 ani! Topul salariilor "nesimtite" de la stat