Antena Meniu Search
x

Căsuțele de vacanţă în copaci au succes și la turiștii români

Căsuţele în copac, bucuria copilăriei, sunt acum şi refugiul adulţilor. Amenajate simplu, în natură, sau chiar spectaculos, cu toate facilităţile moderne, căsuţele din copac devin un trend şi în turismul de la noi.

de Redactia Observator

la 17.06.2019, 01:03

Vezi și

Căsuţele în copac, bucuria copilăriei, sunt acum şi refugiul adulţilor. Amenajate simplu, în natură, sau chiar spectaculos, cu toate facilităţile moderne, căsuţele din copac devin un trend şi în turismul de la noi. Sunt antreprenori care le construiesc singuri şi găzduiesc apoi turişti din întreaga lume. Oaspeţii sunt fascinaţi de "satele din pădure" construite cu mult farmec.

La câţiva kilometri de Valea Zânelor, în judeţul Sibiu, căsuţa din copac de la Porumbacu de Sus pare şi ea locuinţa unor fiinţe magice.

Ne apropiem şi visul devine realitate. Aici se poate caza oricine îşi doreşte o vacanţă cu adevărat specială.

Pentru Cristina şi Romeo, căsuţa din copac s-a dovedit evadarea perfectă dintr-un oraş aglomerat şi poluat - Bucureşti. O combinaţie între modern, tradiţional şi sălbatic, locul atrage o mulţime de turişti veniţi de peste hotare.

Moda căsuţelor de vacanţă construite în copaci pare să cucerească încet-încet întreaga lume. România are însă şi câteva avantaje. De exemplu, satele tradiţionale. În astfel de locuri, casele se potrivesc de minune în decorul creat de natură.

Un alt exemplu este satul Peşteana, de la poalele Retezatului. Aici doi tineri antreprenori încearcă să promoveze turismul eco.

Turişti din Brazilia, Africa de Sud, Australia şi din aproape toată Europa le-au trecut deja pragul.

Şi pentru că atrage clienţii, ideea a surâs şi altor români cu afaceri în turism. Aşa se face că există astfel de căsuţe de vacanţă şi în Braşov, Prahova, Suceava, Maramureş, Cluj sau chiar în apropiere de Bucureşti. Iar preţul unei nopţi de linişte, în natură, costă în funcţie de confortul oferit, între 30 şi 100 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Căsuțele de vacanţă în copaci au succes și la turiștii români