Antena Meniu Search
x

Catacombele Braşovului au fost scoase la lumină printr-o acţiune de voluntariat

Catacombele Braşovului, ignorate de autorităţi, au intrat pe mâna unor voluntari care şi-au propus să le pună în valoare!

Vezi și

Catacombele Braşovului, ignorate de autorităţi, au intrat pe mâna unor voluntari care şi-au propus să le pună în valoare! Sau măcar să le cureţe de gunoaie şi să mute de acolo oamenii străzii. Proiectul este iniţiativa unui fost politician din oraş. Gurile rele spun că acesta vrea să-şi facă o afacere în catacombe, deşi susţine sus şi tare că e vorba doar de o ecologizare.

Catacombele din apropierea celor mai importante obiective turistice din Braşov au fost date uitării de mai bine de 20 de ani. Marian Arişanu susţine, însă, că acţiunea lui este o simplă  avut o iniţiativă civică, pentru că tunelurile erau adevărate depozite de gunoi. "Am făcut o cerere către Primăria Braşov în scopul de a pune în valoare catacombele. I-am informat că benevol ne apucăm să facem curăţenie. Au venit oameni care au vrut să dea o mână de ajutor."

Numai că, deşi nu a primit răspunsul edililor la cererea depusă pe 2 octombrie, şi-a continuat proiectul. Împreună cu voluntarii, au curăţat zona, ba chiar au tras curent electric în catacombe. Iar asta i-a făcut pe unii să creadă că, în spate, este un interes pur şi simplu comercial. Fostul politician şi-ar dori să introducă respectivele catacombe în circuitul turistic. Iar într-un oraş atât de vizitat de turişti precum Braşovul, ar fi o afacere cât se poate de profitabilă. Însă Marian Arişanu neagă orice interes ascuns. "Acţiune de ecologizare, mai departe să spună primăria dacă poate să le pună în valoare. Cred că am intrat într-un joc de interese al unora."

Istoricilor, însă, le surâde ideea ca acele catacombe să intre în circuitul turistic. 

Cum se va termina acţiunea de ecologizare nu ştie nimeni, deocamdată. Reprezentanţii primăriei Braşov nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Catacombele Braşovului au fost scoase la lumină printr-o acţiune de voluntariat