Antena Meniu Search
x

Cătălin şi Iulian, doi tineri răniţi în Colectiv, s-ar putea întoarce curând, acasă

Au trecut prin infernul Colectiv şi au primit o nouă şansă la viaţă

Vezi și

Au trecut prin infernul Colectiv şi au primit o nouă şansă la viaţă. Doi dintre răniţii trataţi în străinătate sunt acum în afara oricărui pericol.

Au nevoie însă de o lungă perioadă de recuperare. Viitorul lor este în mâinile unei comisii de experţi, care a luat fiinţă astăzi la Ministerul Sănătăţii. Au o săptămână să evalueze starea tuturor răniţilor din Colectiv şi să stabilească cine poate suporta drumul spre clinicile din străinătate.

După o lungă aşteptare a evoluţiei în pozitiv, vă pot spune că se află în afara pericolului. Arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară au fost rezolvate.

Există viaţă, după infern. Există salvare, după Colectiv.

Cătălin Ilniţchi s-a ridicat de pe patul de spital. Destinul l-a adus în clubul morţii, în locul unui coleg care l-a anunţat în ultima clipă că nu ajunge la concert. Iar medicii l-au adus în clubul celor care au învins şansele. Şi trăiesc. La locul potrivit a ajuns şi Iulian Rob. E într-o clinică din Marea Britanie. O are alături pe soţia lui. I se simte optimismul, în voce.6 I-au făcut analize peste analize, i-au luat probe, iar în momentul de faţă nu mai are nimic. Nici în sânge şi nici la nivelul rănilor.

Iulian e chitaristul unei trupe rock. Până de sărbători, vor fi transportaţi în afară şi alţi răniţi. Când şi unde, va decide o comisie de experţi. Dorinţa familiilor este suverană pentru noi. Pe de altă parte, experienţa medicală va prevala.

Pentru ei, pericolul pluteşte în aer. Oficial, microbii din spitale au provocat moartea a trei pacienţi de la spitalul de arşi. Din statisticile internaţionale, 75 la sută din pacienţii cu arsuri grave care ajung să decedeze au infecţii intraspitaliceşti. Primele rezultate ale comisiei vor fi făcute publice peste o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cătălin şi Iulian, doi tineri răniţi în Colectiv, s-ar putea întoarce curând, acasă