Antena Meniu Search
x

Catastrofă anchetată la microscop

Şi nici dacă rămăşiţele vor fi puse cap la cap, oricât de cinic ar suna asta, nu se vor putea reface corpurile celor spulberaţi în impactul cu muntele. O spune clar profesorul Vladimir Beliş, unul dintre cei mai titraţi legişti din România

Vezi și

Şi nici dacă rămăşiţele vor fi puse cap la cap, oricât de cinic ar suna asta, nu se vor putea reface corpurile celor spulberaţi în impactul cu muntele. O spune clar profesorul Vladimir Beliş, unul dintre cei mai titraţi legişti din România

Tot el susţine că identificarea victimelor se va face exclusiv pe baza amprentelor genetice.

Printre stânci şi resturi de fuselaj, unele de mărimea unor confetti, se caută urmele celor 150 de oameni. Într-un laborator mobil, aproape de locul dezastrului, legiştii analizează fiecare rămăşiţă.

Tiparele ADN a peste jumătate din pasageri au fost izolate, spun autorităţile franceze. Semn că în curând ar putea începe şi identificarea victimelor.

Anchetatorii francezi sunt mai zgârciţi în dezvăluiri după ce transcriptul înregistrărilor audio din avion a fost făcut public de ziarul german Bild.

Între piloţii cursei Barcelona-Düsseldorf ar fi fost un schimb normal de replici până când căpitanul a predat comanda copilotului, ca să meargă la toaletă. La întoarcere a găsit uşa cabinei blocată din interior, şi ar fi spus: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide uşa!".

Câteva minute mai târziu, pilotul a încercat să spargă uşa cu un topor şi a strigat "Deschide nenorocita asta de uşă!". Tot atunci s-ar fi auzit ţipetele pasagerilor.

Până în ultima clipă Andreas Lubitz nu a scos niciun sunet. Aşa cum au confirmat şi anchetatorii după ce au găsit prima cutie neagră.

Ce comenzi a dat copilotul se va afla din cea de-a doua cutie neagră. Căutată încă la locul prăbuşirii.

Pentru ca accesul la locul tragediei să se facă mai uşor, autorităţile locale au decis să taie un drum prin pădure. Dar abia după terminarea anchetei, familiile victimelor vor putea merge pe el până pe vârful unde şi-au găsit sfârşitul cei dragi lor.

Autorităţile spaniole şi cele germane au anunţat că vor organiza funeralii de stat luna viitoare. În Piaţa San Pietro din Vatican mii de credicioşi s-au rugat alături de Papa Francisc pentru vieţile pierdute în catastrofa din Alpi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Catastrofă anchetată la microscop