Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cateii adora fructele si legumele

Cand vine vorba de prietenii pe patru picioare, majoritatea stapanilor merg pe ideea ca alimentatia trebuie sa fie similara cu a lor. Iar daca ei se impaca foarte bine cu cine stie ce fel de mancare, atunci nici animalele lor de companie nu ar trebui sa aiba probleme.

Vezi și

Totusi, daca isi iubesc cateii, ar fi bine sa ignore poftele prietenului necuvantator.

Nu e prea sanatos sa manance doar carne, pentru ca - la fel ca oamenii - si cainii au nevoie de vitamine din fructe si legume. Dar oare animalele de companie sunt amatoare de fructe si legume?

„Bineinteles ca sunt. Cunosc caini care sunt vegetarieni, cap-coada, fara nicio picatura de carne, nicio boaba din comert. Deci, se poate. Cainele este un animal carnivor. Ca mai sunt si exceptii de la regula, asta e partea a doua. Pana la a veni si a spune ce legume si fructe sunt potrivite sau sunt bune la alimentatie, as merge mai degraba pe ideea ce nu e bine sa manance, ce e bine sa fie evitate foarte mult.”, spune medicul veterinar Bogdan Mocanu.

Din fericire, lista legumelor interzise nu e foarte lunga: “In principiu, vorbim despre conopida, dovlecel, varza, alimente care odata ajunse in stomacul cainelui, stau acolo o vreme, fermenteaza, produc dilatatie, Doamne freest, ajungi la dilatatie gastrica, ceea ce reprezinta o urgenta medical-veterinara, cainele trebuie, de multe ori, operat. Carotoful, iarasi, e o leguma care trebuie evitata, prin continutul lui de amidon. Cateii nu sunt capabili sa digere, nu se descurca bine cu amidonul”, mai spune Bogdan Mocanu.

Exista, insa, o leguma care ii poate fi data fara restrictii: morcovul.

Unii veterinari sustin ca pe lista alimentelor interzise ar trebui sa figureze, la loc de cinste, ceapa si usturoiul, pentru ca sunt toxice. Altii sustin ca secretul sta in cantitate.

In orice caz, mare atentie la ce recompense oferiti cainilor atunci cand executa o comanda corecta si nu le dati ciocolata.

Un caine, pana la urma, este un prieten de nadejde, o un suflet care iubeste neconditionat si care ar face orice sa-si bucure stapanul. Asa ca daca aveti caini, preocupati-va de sanatatea lor. Astfel, i-ati putea avea mai multa vreme, pe langa voi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cateii adora fructele si legumele