Antena Meniu Search
x

Căutarea Elodiei a devenit un fenomen naţional

Elodia i-a ţinut pe români cu sufletul la gură în faţa televizoarelor, până noaptea târziu. A înflăcărat spiritele clarvăzătoarelor şi i-a umplut de bani pe afaceriştii cu idei.

Vezi și

 Elodia i-a ţinut pe români cu sufletul la gură în faţa televizoarelor, până noaptea târziu. A înflăcărat spiritele clarvăzătoarelor şi i-a umplut de bani pe afaceriştii cu idei.

"Mai multe şanse sunt să o găsească pe Elodia!". Se spune adesea când un lucru e imposibil. Pentru că povestea avocatei din Braşov a ajuns pe buzele tuturor. Dan Diaconescu a văzut ştirea, de trei rânduri, într-un ziar local. Şi a făcut-o serial.

Pe atunci, în 2007, nici el nu bănuia că milioane de români vor sta, în fiecare seară, până noaptea târziu, să urmărească fiecare amănunt din anchetă. Şi că povestea îi va aduce profituri de milioane de dolari. De-a lungul anilor, în studiourile televiziunii de apartament au venit tot felul de specialişti care au încercat să dezlege "Enigma Elodiei".

Părerile, fireşte, au fost împărţite. În funcţie de inspiraţia divină. Mulţi au plecat în căutarea Elodiei. Unii au căutat-o prin pădure, alţii doar pe internet. O echipă de IT-işti puşi pe glume a creat un joc intitulat chiar "Găseşte-o pe Elodia". În joc, pe urmele avocatei se aflau cei mai în formă detectivi: Dan Diaconescu şi Luis Lazarus.

Şi tot pe internet s-au dezvoltat rapid afacerile de pe urma Elodiei. Un site vinde obiecte cu fotografia avocatei şi mesaje hazlii. O cană cu mesajul "Elodia Trăieşte" costă aproape 20 de dolari.

"Elodia e moartă şi nimeni n-o găseşte. Elodia e moartă şi lumea o jeleşte." Povestea Elodiei a intrat în folclorul românesc, precum Mioriţa. De la doine şi balade până la manele, toţi artiştii s-au interesat de soarta avocatei.

În viaţă sau nu, un lucru e cert. Elodia trăieşte acum în mentalul colectiv. A devenit nume de prăjitură, cu mare succes la public. Iar un bărbat din Argeş şi-a numit chiar Dacia Elodia. Şi a vopsit-o pentru ca toată lumea să afle.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Căutarea Elodiei a devenit un fenomen naţional