Antena Meniu Search
x

Video Cazul bebeluşului mort după botez, la Suceava. Avocatul preotului a cerut doi experţi independenţi să asiste la autopsia copilului

Imaginile, filmate în timpul botezului bebeluşului din Suceava, ar putea explica felul în care copilul a murit. Nou-născutul plângea înainte să fie cufundat în apă, dar, după ce a fost scos, părea că se chinuie să scâncească.

de Cătălina Pătru

la 02.02.2021, 19:38

Vezi și

Preotul a fost suspendat din funcţie. Vă avertizăm că urmează mărturii cu impact emoţional.

Bebeluş mort după botez

"Se botează robul lui Dumnezeu... În numele Tatălui, în numele Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Gata, gata!"

Preotul îi acoperă faţa cu palma şi, cu gesturi mecanice, îl scufundă de trei ori în cristelniţă, cu faţa în sus. După ce este scos, pruncul este aşezat pe un prosop. Pare că se îneacă, dar nimeni nu-şi dă seama. 

Tatăl bebeluşului: "După ce a ieşit, el avea înghiţită apa. Aţi văzut felul în care plângea înainte şi felul în care plângea după. E clar că se chinuie" 

La scurt timp, rudele şi naşii au observat că bebeluşul nu se mai agită şi au intrat în panică. Naşul, paramedic SMURD, l-a aşezat cu faţa-n jos şi l-a bătut pe spate, dar copilul a intrat în stop cardio-respirator.

Tatăl bebeluşului: "Cantitatea care a fost scoasă din plămâni de apă, de la medicul de pe SMURD, am înţeles că era undeva la 100-110 ml"

Copilul era născut şi prematur

Bebeluşul mort avea o lună şi jumătate şi era născut prematur. Părinţii spun că i-au spus acest lucru preotului. Înainte ca bebeluşul să fie cufundat în apă, preotul i-ar fi spus mamei să-l alăpteze, ca să nu mai plângă. 

Tatăl bebeluşului: "A ştiut că are lapte în stomăcel, da, nu trebuia să-i facă mişcările în aşa fel încât să poată să se înece"

Reprezentanţii bisericii spun că fiecare preot decide în ce poziţie ţine copilul atunci când îl cufundă. 

Doru Budeanu, protopop: "E vorba de siguranţa pruncului, e vorba de o comoditate când îl ţii cu faţa în jos şi de felul în care poţi să-l ţii mai bine, să fie siguri, să nu-ţi alunece printre mâini" 

Mii de oameni au semnat deja o petiţie prin care cer modificarea ritualului creştinării. Şi sondajul de pe site-ul nostru, observatornews.ro, arată că o majoritate de 40% dintre respondenţi consideră că regulile Bisericii ar fi de vină pentru moartea copilului. 

"Bebeluşii nu ar trebui să fie scufundaţi cu totul în apă. Care-i diferenţa la un botez dacă-l dai puţin cu apă şi dacă îl scufunzi"

Doru Budeanu, protopop: "E, aş spune eu, exclus, pentru că nu ne amestecăm cum să-şi facă, ştiu eu, agricultura treaba sau un alt minister treaba, sau medicina. Sigur, va trebui să fim atenţi, va trebui poate să culegem mai multe informaţii noi, ca preoţi"

Avocatul preotului a cerut ca doi experţi independenţi, din afara judeţului, să asiste la autopsia bebeluşului. Preotul este suspendat de la slujire, până la terminarea anchetei. Contactat de reporterii Observator, acesta a spus că nu are de făcut nicio declaraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cazul bebeluşului mort după botez, la Suceava. Avocatul preotului a cerut doi experţi independenţi să asiste la autopsia copilului