Antena Meniu Search
x

Cazul Berevoeşti continuă să facă VICTIME! Una dintre victimele stăpânilor de sclavi şi-a pus capăt zilelor

Una dintre victimele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti şi-a pus capăt zilelor! După mai bine de două luni de la descinderea procurorilor, un bărbat de 54 de ani care ar fi fost traficat şi batjocorit s-a sinucis.

Una dintre victimele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti şi-a pus capăt zilelor! După mai bine de două luni de la descinderea procurorilor, un bărbat de 54 de ani care ar fi fost traficat şi batjocorit s-a sinucis.

Potrivit unor surse, citate de antena3.ro, familia acestuia ar fi susţinut că acesta a decis să se omoare de frica celor care l-au terorizat.

În luna iulie, doi fraţi cu vârste de 11 şi 13 ani au fost scoşi din lanţuri de către anchetatori din gospodăriile romilor din Berevoeşti, care îi ţineau sclavi pe cei doi copii. Alţi 12 adulţi victime ale traficului de persoane au fost găsiţi în urma descinderilor de acum două săptămâni făcute la Berevoeşti de către DIICOT şi Poliţia Argeş.

Procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova, au făcut, pe 14 iulie, 40 de percheziţii în comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, din judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Persoanele vizate de descinderi sunt suspectate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea, le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Printre victime se numără copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare care au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, ”prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate, arăta DIICOT.

Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare, exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare, potrivit procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cazul Berevoeşti continuă să facă VICTIME! Una dintre victimele stăpânilor de sclavi şi-a pus capăt zilelor