Antena Meniu Search
x
LIVE

După ce o fetiţă a fost muşcată luni de un maidanez, hingherii din Tg. Jiu au ieşit pe străzi să vâneze câini

Serviciul de ecarisaj are bani de chletuit, dar numărul câinilor creşte de la o zi la alta. Şefii hingherilor au fost chemaţi la Consiliul Judeţean. Iar consilierii cred că maidanezii trebuie să stea în stradă - păzesc maşinile!

la 07.03.2017, 20:03
Vezi și

Serviciul de ecarisaj are bani de chletuit, dar numărul câinilor creşte de la o zi la alta. Şefii hingherilor au fost chemaţi la Consiliul Judeţean. Iar consilierii cred că maidanezii trebuie să stea în stradă - păzesc maşinile!

-Ţipă şi când o pansează, când o curăţă la ochi. "Câinele, câinele", numai aşa. După aia: "Mama, tata, unde-i mami." O ţineam de picioare, că mi-a fost frică că dă cu piciorul.

De pe patul de spital, Denisa rememorează clipele de groază prin care a trecut. E speriată. În braţe, ţine păpuşa pe care i-a adus-o eroul ei, bărbatul care a scos-o din colţii maidanezului. 

-Ieri, pe la trei jumate aşa, mi-a zis că o doare capul. După care s-a culcat şi după aia: nu mă mai doare. Deci cred că o să rămână cu dureri. 

Pe acelaşi subiect

-Ce i-aţi transmite, doamnă, salvatorului fetiţei dumneavoastră?

-Multă sănătate şi tot ce-şi doreşte şi fata să-i fie sănătoasă!

-Este într-o stare mai bună, nu va avea repercusiuni negative în viitor, dar va fi probabil temporar o problemă doar din punct de vedere estetic, spune medicul care a tratat-o.

Copila are nevoie de cel puţin trei operaţii estetice ca să arate ca înainte. Are răni grave în zona capului şi a gâtului.

-Nu avem bani! Nu avem... deci soţul nu are serviciu, eu nu am... Mai am trei copii...

-Poate să apară o reacţie acută de stres, ca urmare a unui stres psihic destul de serios. În cazul în care rămân şi semne, lucrurile sunt mai grave, pentru că va urma adolescenţa, când toată lumea îşi doresşte să fie perfect şi fiecare zgârietură, fiecare coş, este trăit dramatic din punct de vedere emoţional, e părerea psihologului.

Astăzi, hingherii din oraş au ieşit la vânătoare pe străzi. Localncii au surprins imagini şocante. 

Un exces de zel, după ce şefii serviciului au fost chemaţi să dea explicaţii la Consiliul Judeţean. Anual, intituţia cheltuieşte cu acest serviciu aproape 80.000 de euro, în timp ce câinii vagabonzi se înmulţesc. Soluţia găsită este halucianantă.

Statisticile arată că, zilnic, doi oameni din Târgu Jiu sunt atacaţi de câinii fără stăpân. Unii se tratează acasă, alţii au nevoie de spitalizare.

-Anul acesta, de la 1 ianuarie până în prezent, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, au fost un număr de 7 prezentări de persoane care au fost agresate sau muşcate de câini.

În cazul Denisei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-a autosesizat. Procurorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » După ce o fetiţă a fost muşcată luni de un maidanez, hingherii din Tg. Jiu au ieşit pe străzi să vâneze câini