Antena Meniu Search
x

Cazul Ioan Gyuri Pascu: “Au fost trei apeluri la 112 în noaptea morţii artistului”. Concluziile anchetei de la Serviciul de Ambulanță

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat vineri, într-un comunicat, că în cazul lui Ioan Gyuri Pascu au fost date trei apeluri la 112, în noaptea în care artist și-a pierdut viața.

Vezi și

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat vineri, într-un comunicat, că în cazul lui Ioan Gyuri Pascu au fost date trei apeluri la 112, în noaptea în care artist și-a pierdut viața.

”Au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul petrecut în data de 26 septembrie anul curent, la orele 03:23, 04:42 si 04:53. Persoana care a efectuat primul apel a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD către care a fost direcţionat”, se arată în comunicatul STS.

Ancheta internă de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a scos la iveală două nereguli: medicul care a intervenit după primul apel la 112 nu a avut la el aparatura necesară unui astfel de caz și nu l-a pus pe Ioan Gyuri Pascu să semneze că nu dorește internarea în spital.

”Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii. (..) Vom organiza o ședință de urgență în vederea stabilirii sancțiunii în cazul unui medic cu o vechime de 13 ani pe funcție, de 7 ani în serviciul de ambulanță, care până acum nu a avut nicio abatere disciplinară”, a mai spus Alis Grasu.

Dosarul va fi trimis către Colegiul Medicilor, care va decide dacă medicul va fi acuzat de malpraxis sau nu.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul actorului Gyuri Pascu, aceştia solicitând mai multe documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5.00 dimineaţa. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

sursa foto: Cristian Bica

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Cazul Ioan Gyuri Pascu: “Au fost trei apeluri la 112 în noaptea morţii artistului”. Concluziile anchetei de la Serviciul de Ambulanță