Antena Meniu Search
x

Se înmulțesc cazurile de coronavirus din școli. Trei copii infectați în Galați, în ultimele 24 de ore

Doar în ultimele 24 de ore la Galaţi au primit confirmare de test pozitiv la coronavirus 3 elevi şi o îngrijitoare. Lor li se adaugă alţi 3 copii diagnosticaţi săptămâna trecută. Toţi colegii elevilor care s-au îmbolnăvit au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile. Între timp, pentru a evita îmbolnăvirea, celelalte clase din aceste unităţi şcolare fac ore în aer liber.

de Redactia Observator

la 21.09.2020, 14:52

Vezi și
  • Măsuri speciale pentru a prevenit răspândirea virusului, în Galați
  • Direcţia de Sănătate Publică a demarat anchete epidemiologice
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Dintre unităţile şcolare unde au fost depistate cazuri de Covid-19, doar cea din localitatea Priponeşti va fi închisă complet pentru 24 de ore.

Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general ISJ Galaţi: Avem şi o doamnă aşa cum v-am spus, din personalul nedidactic, diagnosticată cu Covid-19, la Priponeşti. Aici are loc ancheta epidemiologică a DSP. Aşteptăm decizia DSP. Până atunci, şcoala de la Priponeşti, neştiind firul epidemiologic, va fi închisă timp de 24 de ore.

La Liceul Pedagogic, toti colegii elevului de clasa a 9-a, diagnosticat pozitiv, au fost anunţati că vor face orele online în următoarele două săptămâni. Pentru ceilalţi copii, din clasa a 8-a, care învăţau în aceeaşi sală de clasă, conducerea a luat o altă decizie. Ore se ţin în aer liber.

Andra Ionescu, director Liceul Pedagogic Galaţi: Dimineaţă, în aceeaşi sală de clasă învaţă o altă clasă de a 8-a, care aşa cum vedeţi şi dumneavoastră, acum se găseşte în curte. Îşi desfăşoară orele de astazi în aer liber, iar în timp ce noi vorbim, în sala de clasă se produce dezinfecţie – nebulizare.

Elevii care astăzi fac orele în aer liber se vor întoarce de mâine în sala de clasă, după dezinfecţie. În acelaşi timp, Direcţia de Sănătate Publică a demarat anchetele epidemiologice în cazul acestor elevi şi al îngrijitoarei de la Priponeşti.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: Pentru cele 3 cazuri de săptămâna trecută s-au încheiat anchetele epidemiologice. La unul dintre elevi nu era niciun contact. La al doilea caz, doar părinţii. Şi la al treilea caz: părinţii, bunicii şi un frate.

Toţi cei 3 elevi depistaţi în ultimele 24 de ore, dar şi îngrijitoarea de la şcoala din Priponeşti, au fost la cursuri săptămâna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Se înmulțesc cazurile de coronavirus din școli. Trei copii infectați în Galați, în ultimele 24 de ore