Ce cărți citesc românii în vremea pandemiei

De Redactia Observator.
Publicat: 27.04.2020, 12:49.
Actualizat: 27.04.2020, 16:24

Timpul liber i-a făcut pe români să se îndrepte spre lectură. În special, pe tineri! Iar dacă sunteți curioși de cărțile comandate, vă dezvăluim că, surprinzător sau nu, cele care tratează subiecte legate de pandemiile trecute au cel mai mare succes în aceste vremuri.

Unele titluri au înregistrat creșteri chiar și de aproape 800 la sută față de luna trecută.

Vestile sunt chiar bune. In primul rand, va spun ca distantarea sociala si statul in casa ne-au facut sa comandam online cu 30 la suta mai multe carti in ultima luna, fată de aceeasi perioada a anului trecut. De obicei, românii preferau librăriile fizice când voiau să îsi cumpere cărtile.

Tinerii sunt cei care au plasat cele mai multe comenzi. Mai exact, cei cu vârste între 18 și 24 de ani au achizitionat online cu 85 la sută mai multe titluri în starea de urgentă, decât înaintea acestei perioade. Ce au preferat? În special cărti pentru adolescenti, dar si volume SF.

Per total însă, clasamentul celor mai comandate cărti acum e condus de beletristică. Interesant este faptul că romanul lui Gabriel Garcia Marquez, Dragoste în vremea holerei, a întregistrat cea mai spectaculoasă creștere - 760 de exemplare vândute în 4 săptămâni, fată de doar unul, înainte de declanșarea pandemiei.

Iar contextul general pare că i-a împins pe români și spre alte titluri, tot cu referire la molime. Romanul Ciuma de Albert Camus a înregistrat, de asemenea, cu 400 la sută mai multe vânzări în această perioadă. Cele mai multe comenzi online de carte vin din Bucuresti.

Locuitorii din Timis, Cluj, Iasi și Brasov s-au orientat si ei mai mult spre lectură acum. În final, vă mai spun că dacă românii vor continua în această notă și după data de 15 mai, există sanse mari ca piata de carte românească să îsi revină, spun specialistii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.