Antena Meniu Search
x

Ce cărți citesc românii în vremea pandemiei

Timpul liber i-a făcut pe români să se îndrepte spre lectură. În special, pe tineri! Iar dacă sunteți curioși de cărțile comandate, vă dezvăluim că, surprinzător sau nu, cele care tratează subiecte legate de pandemiile trecute au cel mai mare succes în aceste vremuri.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 16:24

Vezi și
  • Tinerii au cumpărat cel mai mult.
  • Preferate sunt cărţile pentru adolescenţi.

Unele titluri au înregistrat creșteri chiar și de aproape 800 la sută față de luna trecută.

Vestile sunt chiar bune. In primul rand, va spun ca distantarea sociala si statul in casa ne-au facut sa comandam online cu 30 la suta mai multe carti in ultima luna, fată de aceeasi perioada a anului trecut. De obicei, românii preferau librăriile fizice când voiau să îsi cumpere cărtile.

Tinerii sunt cei care au plasat cele mai multe comenzi. Mai exact, cei cu vârste între 18 și 24 de ani au achizitionat online cu 85 la sută mai multe titluri în starea de urgentă, decât înaintea acestei perioade. Ce au preferat? În special cărti pentru adolescenti, dar si volume SF.

Per total însă, clasamentul celor mai comandate cărti acum e condus de beletristică. Interesant este faptul că romanul lui Gabriel Garcia Marquez, Dragoste în vremea holerei, a întregistrat cea mai spectaculoasă creștere - 760 de exemplare vândute în 4 săptămâni, fată de doar unul, înainte de declanșarea pandemiei.

Iar contextul general pare că i-a împins pe români și spre alte titluri, tot cu referire la molime. Romanul Ciuma de Albert Camus a înregistrat, de asemenea, cu 400 la sută mai multe vânzări în această perioadă. Cele mai multe comenzi online de carte vin din Bucuresti.

Locuitorii din Timis, Cluj, Iasi și Brasov s-au orientat si ei mai mult spre lectură acum. În final, vă mai spun că dacă românii vor continua în această notă și după data de 15 mai, există sanse mari ca piata de carte românească să îsi revină, spun specialistii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce cărți citesc românii în vremea pandemiei