Ce culori se poartă anul acesta pentru luminițele din bradul de Crăciun

Publicat: 24.11.2018, 09:13.
Actualizat: 24.11.2018, 11:35

Cu o lună înainte de Crăciun, România este deja luminată. Mii de instalaţii, betele, globuri şi figurine strălucitoare împodobesc casele românilor, vitrinele şi străzile marilor oraşe.

Cu o lună înainte de Crăciun, România este deja luminată. Mii de instalaţii, betele, globuri şi figurine strălucitoare împodobesc casele românilor, vitrinele şi străzile marilor oraşe. În Capitală, un brad înalt de 30 de metri, ridicat ramură cu ramură, va fi aprins de 1 decembrie. Iar în magazine, sclipesc decoraţiuni care ajung să coste chiar şi o mie de euro.

Când spui Crăciun, spui strălucire. În vitrine, sclipesc ornamente şi figurine cu leduri. Se poartă în continuare decoraţiunile monocrome şi nuanţele calde.

Alexandru Scarlat, director de magazin: Diferenţa este reprezentată de culoare, ca să zic aşa. Nu se mai merge pe trendul multicolor, se merge foarte mult pe culorile unice.

Amalia Muţiu, import manager: În materie de lumini mergem foarte mult pe alb cald. Avem şi pentru faţadele caselor, perdele sau ţurţuri, iar pentru brad şirurile, foarte mult pe alb cald.

Beteala şi globurile clasice pot fi înlocuite de instalaţiile cu o mie de leduri sau de brazii cu lumini încorporate.

Anul acesta, sunt la mare căutare brazii artificiali sau copacii cu leduri de o singură culoare. O astfel de decoraţiune pentru Crăciun costă între 180 de lei şi 1300 de lei, în funcţie de dimensiune.

Bugetul pentru decorarea locuinţei poate trece de o mie de euro. Există variante şi pentru cei îndrăgostiţi de culoare. Decoraţiunile extravagante, în nuanţe aprinse, revin în tendinţe.

Amalia Muţiu, import manager: Anul acesta se poartă foarte mult patru culori. Un purple, adică un mov închis, un mov deschis, albastru închis şi coniac. Asta este o noutate. Noi o numim betea curcubeu, pentru că are foarte multe texturi şi culori.

În culori aprinse va fi împodobită şi Capitala. Un brad înalt de 30 de metri a fost deja instalat în Piaţa Constituţiei, în mijlocul târgului de Crăciun. 40 de mii de beculeţe şi 6 mii de globuri roşii împodobesc pomul construit în totalitate din ramuri.

Bucureştenii se vor bucura de Târgul de Crăciun timp de 27 de zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.