Antena Meniu Search
x

Ce spun oficialii Bisericii Ortodoxe Române despre COLOANA OFICIALĂ A PATRIARHULUI. O maşină de poliţie îl însoţeşte pe ierarh mai mereu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a făcut declarații incendiare

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a făcut declarații incendiare, admițând  că maşinile care îl transportă pe patriarhul Daniel sau delegaţii oficiale beneficiază de un însoţitor de la poliţie, care le deschide calea.

Părintele Constantin Stoica, citat de Agerpres,  a menționat că există un protocol în acest sens între BOR şi Ministerul de Interne. Oficialul a mai adăugat că punerea la dispoziție a unei mașini de poliție pentru facilitarea accesului în trafic a automobilului în care se deplasează patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, sau delegațiile oficiale este legală.

"Există un protocol încheiat de Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română prin care, la solicitarea instituției noastre, MAI, prin Direcția de Poliție Rutieră, pune la dispoziție o mașină de poliție pentru facilitarea accesului în trafic. E vorba de delegații oficiale, de reprezentări oficiale ale patriarhului României. Deci, este legal", a adăugat Stoica.

Precizând că în acest caz nu este vorba de o coloană oficială, pr. Stoica a exemplificat cu situația în care o mașină de poliție a facilitat traficul pentru deplasarea delegației Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de părintele mitropolit Pavlos (Pavel) de Drama, care se află la București cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

"Trebuie făcută distincția dintre o mașină de poliție care facilitează accesul în trafic și o coloană oficială care implică prezența a două sau mai multe mașini de poliție în fața și în spatele coloanei oficiale și degajarea traficului pe o bandă de circulație și chiar restricționarea acestuia temporară", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Precizările purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române vin în contextul în care pe trafictube.ro a fost publicat un videoclip în care o mașină de poliție însoțește un autoturism al BOR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce spun oficialii Bisericii Ortodoxe Române despre COLOANA OFICIALĂ A PATRIARHULUI. O maşină de poliţie îl însoţeşte pe ierarh mai mereu