Antena Meniu Search
x

Cea mai controversata expozitie din Romania

Cea mai controversata expozitie din lume a ajuns in Romania si starneste deja reactii dure din partea bisericii si a multor asociatii. Zeci de trupuri conservate si disecate in scop stiintific vor fi expuse la Muzeul Antipa in fix o saptamana.

Vezi și
Celebrul anatomist care a transformat disectia in arta e Gunther von Hagens. Mii de cadavre plastinate de el au fost expuse in muzee din toata lumea. 200 de exponate au ajuns deja la noi in tara, la muzeul Antipa. “Astfel de show-uri nu sunt decat dupa parerea mea un voyerism de prost gust. Ma intreb daca nu cumva, prin indiferenta noastra, peste cativa ani, valoarea corpului uman se va degrada in asa un hal incat vom gasi parti din corpul uman in vanzare la taraba!”, a declarat presedintele Asociatiei Provita Larisa Iftime.

Biserica se opune inca din 2009 aducerii expozitiei in Romania. “Biserica, trebuie sa intelegeti, este impotriva acestei expuneri, pentru ca, dupa cuvantul Scripturii, din pamant ai fost luat, in pamant vei merge”,a explicat preotul  Romulus Popescu

Asociatiile acuza conducerea muzeului de lipsa de etica. In presa straina, se vorbeste ca trupurile folosite nu ar fi fost donate pentru proiectul stiintific, ci ar apartine unor prizonieri chinezi.

Corpurile disecate releva in detaliu ce se ascunde sub piele. Expozitie "The Human Body" - Corpul Uman a facut inconjurul lumii in ultimii ani.

Procedeul folosit de anatomistul Gunther von Hagens se numeste plastinare. Mai exact, pielea e inlaturata de pe corp pentru a dezveli muschii, nervii si tendoanele. Lichidele si grasimile sunt inlocuite cu rasina si silicon. Prepararea unui singur corp costa in jur de 30.000 de euro si dureaza peste 1.500 de ore.

Expozitia se deschide pe 22 martie la Muzeul Antipa, iar accestul copiilor e permis.

Cele 500 de bilete, cu preturi intre 30 si 60 de lei, s-au vandut in numai 48 de ore.

 

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cea mai controversata expozitie din Romania