Antena Meniu Search
x

Cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol, văzută de români la televizor

Milioane de oameni din lumea întreagă au stat aseară cu ochii aţintiţi spre cer, ca să urmărească cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol.

Vezi și

Milioane de oameni din lumea întreagă au stat aseară cu ochii aţintiţi spre cer, ca să urmărească cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol.

Preţ de o oră şi 43 de minute, Luna a fost acoperită de umbra Pământului. Fenomenul a fost văzut cel mai bine în mare parte a Africii, Orientul Mijlociu şi India.

Şi în România, mii de oameni au aşteptat să vadă spectacolul. Din păcate, pentru cei mai mulţi, concluzia a fost cam aceeaşi: "Ce frumos s-a văzut eclipsa la televizor".

În Capitală, Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu" a fost deschis vizitatorilor între orele 9 seara şi 3 dimineaţa. Bucureştenii au venit în număr mare. Puţin au avut însă norocul să se bucure de spectacolul de pe cer.

Din nefericire, norii nu i-au lăsat nici pe băimărenii să admire eclipsa de lună. Deși au venit în număr mare la Planetariu și la Dom-ul Colegiului Național "Vasile Lucaciu", oamenii au plecat în cele din urmă spre casă dezamăgiți.

Următoarea eclipsă vizibilă din ţara noastră se va produce pe 21 ianuarie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol, văzută de români la televizor