Antena Meniu Search
x

E suflată în AUR și a costat 36 0000 de euro! Așa arată cea mai mare cruce a unei biserici din România

Încurcate sunt căile Domnului, dar şi mai încurcate sunt modurile prin care unii creştini aleg să-şi arate credinţa! În zilele noastre, epatarea pare să ţină loc de smerenie.

Vezi și

Şi asemenea gesturi nu vin doar de la băieţii cu parbrizele pline de cruciuliţe şi icoane, ci chiar de la înalte feţe bisericeşti.

Altfel nu se explică de ce pe noua catedrală din Satu Mare domneşte cea mai mare cruce a vreunui lăcaş de cult din România. Are 8 metri şi jumătate, este poleită cu aur şi a costat DOAR 36 de mii de euro. Bani din donaţii binînţeles.

Oricine a trecut prin Satu Mare a văzut - în mod sigur - această cruce! Cum să ratezi crucifixul aurit, înalt de 8 metri şi jumătate care împodobeşte acoperişul clădirii, şi ea înaltă de 50 de metri.

Crucea a apărut în peisajul sătămărea în toamna anului trecut. Atunci a fost adusă special de la Arad şi a fost sfinţită de un sobor de preoţi. În frunte cu artizanul construcţiei. Protopopul de Satu Mare.

A costat 36.000 de euro la vremea respectiva si a fost ridicata undeva la sfarsitul lunii septembrie, spune protopopul de Satu Mare. Este confectionata din inox suflat in aur.

Cu alte cuvinte, pentru Casa Domnului, tot ce este mai bun. Asta deşi canoanele ortodoxe propăvăduiesc smerenia şi un stil de viaţă auster. Unii enoriaşi ştiu acest lucru. Dar se feresc să vorbească.

Are un singur rival. Crucea de pe Caraiman, care este cea mai mare cruce din lume ridicată pe un munte. Dar nu este exclus să fie mutată pe Catedrala Neamului, un alt lăcaş măreţ ce va apărea în Eterna, Fascinanta, dar mai ales Credincioasa Românie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » E suflată în AUR și a costat 36 0000 de euro! Așa arată cea mai mare cruce a unei biserici din România