Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Cea mai sanatoasa pozitie de dormit

Cand vine vorba despre pozitia corecta in care trebuie sa dormim, parerile sunt cat se poate de diferite. Unii spun ca cel mai bine e pe spate, altii ca cel mai bine e pe o parte, iar altii spun ca e bine sa adopti pur si simplu pozitia in care te simti tu cel mai confortabil

Vezi și

Daca atunci cand suntem sanatosi, ne putem permite sa dormim si in pozitia "floare-de-lotus", daca avem probleme de sanatate trebuie sa respectam cu strictete anumite reguli. “Daca bolnavul este operat si este imediat dupa operatie, este asezat de cei din jurul lui, avand o perna la cap, mica. E foarte bune sa aiba o perna care se muleaza pe coloana cervicala si sa aiba picioarele sus, pe o alta perna, care sa-i asigure circulatia de intoarcere, pentru ca in pozitia asta prelungita exista riscul de tromboza venoasa”, a explicat medicul Dinu Antonescu, profesor consultant.

Totusi, specialistii spun ca - si in cazul in care suntem sanatosi-tun - tot trebuie sa fim atentia la tipul de saltea pe care ne dormim. “Persoana sanatoasa este bine sa doarma pe o asa numita saltea ortopedica, care are o anumita elasticitate. Nu este, insa foarte moaleNu este buna o saltea care este pe un pat al caror arcuri sunt stricate si atunci este neregulata”, a mai afirmat Antonescu.

Iar daca aveti de ales intre o saltea ortopedica si una anatomica, nu ar terbui sa va ganditi prea mult. “In general este bine sa aiba o saltea ortopedica, deci care sa aiba o anumita rezistenta si pozitia de dormit trebuie sa si-o aleaga fiecare, pentru ca sa fie o pozitie comoda”, mai considera medicul.

Si daca am rezolvat-o cu salteaua, urmeaza alt element cheie in reteta unui somn pufos. Perna! “In general, tot asa, nu este bine sa stai cu niste perne foarte mari la cap. O perna care sa-ti asigure comoditatea coloanei cervicale, iar daca ai dureri la spate si esti in criza, atunci este mai buna pozitia pe-o parte si cu picioarele stranse”, a recomandat Antonescu.

Domnul profesor ne mai invata un secret si pentru o circulatie optima a sangelui. “Sa se puna o perna pe care sa stea picioarele, gambele pentru relaxare”, a precizat acesta.

Bun, acum ca am invatat toate pozitiile corecte pentru somn, nu ne ramane decat sa punem in practica ceea ce am invatat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Cea mai sanatoasa pozitie de dormit