Antena Meniu Search
x

Cea mai scumpă licitaţie de artă: bunuri de un miliard și jumătate de dolari își caută stăpâni noi

La numai şase luni de la cea mai scumpă licitaţie din istorie, două companii rivale scot la vânzare o colecţie de artă estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Vezi și

La numai şase luni de la cea mai scumpă licitaţie din istorie, două companii rivale scot la vânzare o colecţie de artă estimată la 1,5 miliarde de dolari. Sute de tablouri ale unor mari maeştri vor ajunge pe masa de licitaţie.

Doar cei care sunt dispuşi să scoată din buzunar zeci de milioane de dolari pentru o singură operă de artă au şanse să nu plece cu mâna goală de la acest eveniment.

Două opere de artă ale impresionistului Claude Monet, estimate la peste 50 de milioane de dolari în total, vor ajunge pe masa de licitaţii alături de două tablouri semnate de maestrul Pablo Picasso, cotate la circa 35 de milioane de dolari împreună. Din această colecţie de artă face parte şi o operă a lui Henri Matisse, a cărei preţ de pornire este de 20 de milioane de dolari.

Colecţionarii de artă pot pune mâna şi pe statuie a lui "Popeye" care nu a mai fost niciodată expusă în public, dar numai dacă sunt dispuşi să plătească cel puţin 25 de milioane de dolari.

La licitaţie vor mai fi vândute şi şase autoportrete ale lui Andy Warhol, cumpărate în urmă cu 28 de ani cu aproape 60 de mii de dolari. Acum sunt estimate la peste 30 de milioane de dolari.

Francis Bacon a pictat numai 28 de triptice. Există opt în proprietate privată, iar trei dintre cele mai deosebite picturi ale sale se află la Muzeul de Artă Modernă din New York, la Tate şi la o instituţie din Norvegia. Tripticele lui Francis Bacon ar putea fi tranzacţionate cu până la o sută de milioane de dolari.

Aceste opere de artă valorează împreună 1,5 miliarde de dolari şi vor fi vândute în următoarele două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cea mai scumpă licitaţie de artă: bunuri de un miliard și jumătate de dolari își caută stăpâni noi